V této kategorii zobrazujeme přehled všech produktů, které mají stáří 10 let. Pokud máte výročí k takto staré události, určitě zde najdete adepty na vhodný dárek.
Old Saint Andrews Par Barrels Malt 10yo je prémiová 10letá whisky speciálně namíchaná přímo ve Skotsku z pečlivě vybraného sladu a obilí.
10letá madeira Justinos Malvasia se vyrábí pouze z hroznů odrůdy Malvasia. Před naplněním do lahví musí být minimálně na 10 let uložena do dubových sudů. Podává se s dezerty nebo jako aperitiv
10letá Justinos Sercial je vynikající madeira. Vyrábí se z pečlivě vybraných hroznů a na minimálně deset let se ukládá ke zrání do dubových sudů. Ochutnejte tradiční madeiru od předního evropského výrobce, společnosti Vinhos Justino Henriques.
Justinos Verdelho Madeira 0,75L je polosuché fortifikované vino z bilé odrůdy hroznů Verdelho je dnes již poměrně vzácné, protože jeho podíl z celkového výkupu hroznů na ostrově je pouze 10%. Ideální teplota pro servírování je 13 – 16 °C.
Capitan General Anejo Rum 10 let 0,7L je prémiový 10 let starý rum z Mexika. Už díky svému původu je celkem dost odlišný od klasických rumů z karibiské oblasti. Pouze cukrová třtina, jehož kvalita odolá nejvyšší standardy, se používá k výrobě rumu.
Je unikátní tím, že prochází třístupňovým procesem zrání, který přináší nový, velmi zajímavý chuťový profil. Pochází z Guyany, kde prvních 5 let klasicky zraje v amerických dubových sudech.
Dzama Vieux Vanilla Rhum 10 let 0,7L je Africký rum, pocházejícího z Madagaskaru. Bývalá francouzská kolonie je pěstitelem cukrové třtiny té nejlepší kvality, díky tropickému klimatu.
Ron Los Valientes, který je pojmenovaný podle bojovníků mexické revoluce, se vyrábí ze směsi melasy a cukrové třtiny z oblasti Veracruz, která je svými plantážemi vyhlášená. Po destilaci rum zraje celých deset let v sudech.
Pro výrobu tohoto desetiletého rumu je klíčové teplé tropické klima i vlhkost vzduchu typická pro oblast Karibiku a Nového Mexika. Jeho pečlivé zpracování, doba zrání i historie přispívají k prvotřídní kvalitě. Tu podtrhuje také ručně vyráběná skleněná lahev, která dělá z tohoto rumu téměř...
Ochutnejte desetiletý rum Dos Maderas 5+5 v exkluzivní dárkové krabici se dvěma sklenicemi. Dos Maderas je unikátní především díky třístupňovému procesu zrání.
Matusalem Clasico Solera je desetiletý dominikánský rum. Jeho výrobce, Matusalem Company, má dlouhou historii, která každému jejich rumu poskytuje punc výjimečnosti. Chutí připomíná Matusalem Clásico ovocnou marmeládu doplněnou o kouřové, pražené a jemně pikantní tóny.
Dos Maderas 5+5 je unikátní tím, že prochází třístupňovým procesem zrání. Díky němu má nový, velmi zajímavý chuťový profil. Prvních 5 let zraje v Guyaně, poté 3 roky ve španělském Jerez v sudech po sherry Dos Cortados a ještě 2 roky v sudech po sherry Don Guido.
10letý rum English Harbour Reserve se vyrábí na karibském ostrově Antigua a Barbuda, kde historie výroby místního rumu sahá až do začátků 18. století. Od té doby se tradiční postupy výroby a kvašení téměř nezměnily. Rum nezraje systémem solera, a proto je jeho chuť opravdu velmi výrazná.
10letá Edradour pochází z nejmenší palírny ve Skotsku. Whisky se zde destiluje v nejmenších kotlích na světě, díky čemuž má intenzivně sladový charakter. Její aroma je plné mandlí, koření a slabého kouře. V sametové chuti je cítit máta, ořechy a samozřejmě také slad. Závěr je plný dubu, jemné...
Glenlossie Flora & Fauna Single Malt Whisky 10 let 0,7L se pálí v palírně UDV ve skotsku. Společnost nakoupí vybrané sudy z vybraných palíren, nechají je ležet a po čase usoudí, že je čas je nalahvovat.
Reprezentativní whisky ze Skotské vysočiny v blízkosti řeky Spey. Charakteristika lihovaru Speyburn je, že respektuje jak kvalitu a typické prvky v požitku.
Velmi vzácná a limitováná serie flora & fauna z palírny Teaninich. Whisky z východní vysočiny je bez kouře, zato v ní můžete najít suché ovocné tóny, trávu, santalové dřevo, citrusové nádechy. Závěr je suchý, plný bylin.
Aroma whisky ze skotské vysočiny je čisté, čerstvé, ovocné, vzrušující. Hrušky, slad, později se přidávají i další sadové ovoce i troška anýzu. Chuť je plná a mnohovrstevnatá. Od ječmene, přes několik vrstev koření, k dalším těžším tónům zralého až přezrálého obilí.
10letá single malt whisky Isle of Jura pochází se skotských ostrovů. Její aroma je lehké a bohaté. Chuť pevná a výrazná, s jemnými zemitými tóny a nádechem borovice. Charakteristické jsou v této whisky příjemné doteky ostrovní suchosti a slanosti.
Vůně velmi aromatická a svěží. Cítíme zde seno, ovoce, jemný vliv dřeva s lehkou vanilkou a kořením. Chuť je krásně vyvážená s ovocem, čerstvě nakrájeným senem a vanilkovou sladkostí. Zakončení je dlouhé a jemné, jak vybledne na ječmenovém sladu a ovoci.