V této kategorii zobrazujeme přehled všech produktů, které mají stáří 10 let. Pokud máte výročí k takto staré události, určitě zde najdete adepty na vhodný dárek.
Old Saint Andrews Par Malt 10yo je prémiová 10letá whisky speciálně namíchaná přímo ve Skotsku z pečlivě vybraného sladu a obilí.
10letá madeira Justinos Malvasia se vyrábí pouze z hroznů odrůdy Malvasia. Před naplněním do lahví musí být minimálně na 10 let uložena do dubových sudů. Podává se s dezerty nebo jako aperitiv
10letá Justinos Sercial je vynikající madeira. Vyrábí se z pečlivě vybraných hroznů a na minimálně deset let se ukládá ke zrání do dubových sudů. Ochutnejte tradiční madeiru od předního evropského výrobce, společnosti Vinhos Justino Henriques.
Justinos Verdelho Madeira 0,75L je polosuché fortifikované vino z bilé odrůdy hroznů Verdelho je dnes již poměrně vzácné, protože jeho podíl z celkového výkupu hroznů na ostrově je pouze 10%. Ideální teplota pro servírování je 13 – 16 °C.
Edradour Ballechin Whisky 10yo 0,7L pochází z kombinace ex-Oloroso Sherry a ex-bourbonových sudů.
Arran whisky je jednosladová desetiletá whisky, která pochází z oblasti Isle of Arran. Také se jí říká “malé Skotsko” a údajně zde pramení jedna z nejčistších vod Skotska.
Capitan General Anejo Rum 10 let 0,7L je prémiový 10 let starý rum z Mexika. Už díky svému původu je celkem dost odlišný od klasických rumů z karibiské oblasti. Pouze cukrová třtina, jehož kvalita odolá nejvyšší standardy, se používá k výrobě rumu.
Dzama Vieux Vanilla Rhum 10 let 0,7L je Africký rum, pocházejícího z Madagaskaru. Bývalá francouzská kolonie je pěstitelem cukrové třtiny té nejlepší kvality, díky tropickému klimatu.
Ron Los Valientes, který je pojmenovaný podle bojovníků mexické revoluce, se vyrábí ze směsi melasy a cukrové třtiny z oblasti Veracruz, která je svými plantážemi vyhlášená. Po destilaci rum zraje celých deset let v sudech.
Pro výrobu tohoto desetiletého rumu je klíčové teplé tropické klima i vlhkost vzduchu typická pro oblast Karibiku a Nového Mexika. Jeho pečlivé zpracování, doba zrání i historie přispívají k prvotřídní kvalitě. Tu podtrhuje také ručně vyráběná skleněná lahev, která dělá z tohoto rumu téměř...
XM Royal Demerara Rum zraje více než 10 let v sudech po bourbonu. To je následováno 6 měsíční periodou dozrávání v sudech po víně a Sherry. Uvádí se, že tento rum je vyráběn z vůbec nejkvalitnější cukrové třtiny na světě, kterou lze nalézt v zemi původu tohoto rumu.
Ochutnejte desetiletý rum Dos Maderas 5+5 v exkluzivní dárkové krabici se dvěma sklenicemi. Dos Maderas je unikátní především díky třístupňovému procesu zrání.
10letý rum English Harbour Reserve se vyrábí na karibském ostrově Antigua a Barbuda, kde historie výroby místního rumu sahá až do začátků 18. století. Od té doby se tradiční postupy výroby a kvašení téměř nezměnily. Rum nezraje systémem solera, a proto je jeho chuť opravdu velmi výrazná.
10letá Edradour pochází z nejmenší palírny ve Skotsku. Whisky se zde destiluje v nejmenších kotlích na světě, díky čemuž má intenzivně sladový charakter. Její aroma je plné mandlí, koření a slabého kouře. V sametové chuti je cítit máta, ořechy a samozřejmě také slad. Závěr je plný dubu, jemné...
Glenlossie Flora & Fauna Single Malt Whisky 10 let 0,7L se pálí v palírně UDV ve skotsku. Společnost nakoupí vybrané sudy z vybraných palíren, nechají je ležet a po čase usoudí, že je čas je nalahvovat.
Reprezentativní whisky ze Skotské vysočiny v blízkosti řeky Spey. Charakteristika lihovaru Speyburn je, že respektuje jak kvalitu a typické prvky v požitku.
Velmi vzácná a limitováná serie flora & fauna z palírny Teaninich. Whisky z východní vysočiny je bez kouře, zato v ní můžete najít suché ovocné tóny, trávu, santalové dřevo, citrusové nádechy. Závěr je suchý, plný bylin.
Aroma whisky ze skotské vysočiny je čisté, čerstvé, ovocné, vzrušující. Hrušky, slad, později se přidávají i další sadové ovoce i troška anýzu. Chuť je plná a mnohovrstevnatá. Od ječmene, přes několik vrstev koření, k dalším těžším tónům zralého až přezrálého obilí.
10letá single malt whisky Isle of Jura pochází se skotských ostrovů. Její aroma je lehké a bohaté. Chuť pevná a výrazná, s jemnými zemitými tóny a nádechem borovice. Charakteristické jsou v této whisky příjemné doteky ostrovní suchosti a slanosti.
Vůně velmi aromatická a svěží. Cítíme zde seno, ovoce, jemný vliv dřeva s lehkou vanilkou a kořením. Chuť je krásně vyvážená s ovocem, čerstvě nakrájeným senem a vanilkovou sladkostí. Zakončení je dlouhé a jemné, jak vybledne na ječmenovém sladu a ovoci.