Nejsevernější středoamerická země je jedna z nejchudších zemí na světě. Přesto se může pochlubit více než stoletou tradicí výroby rumu a už nějakou dobu se zraky milovníků rumu upírají i na guatemalské destiláty. Nejznámější ze všech rumy Zacapa, pojmenované podle guatemalské oblasti. Další značky jako Ron Botran, Malteco se neodmyslitelně zapsaly na rumový trh.
Reserva Limitada 2015 byla vytvořena pod pečlivým dohledem nejslavnější Master Blenderky Loreny Vásquez a jako předchozí edice, je opět vyjádřením guatemalské tradice a kultury. Tento ročník byl inspirován národní květinou Guatemaly, orchidejí.
Botran Reserva 15yo se destiluje z panenského medu pocházejícího z nejkvalitnější cukrové třtiny rostoucí v jižní Guatemale. Rum zraje 5 až 15 let unikátním systémem solera, který kombinuje nevypálené a vypálené sudy po americké whiskey, sudy po sherry a sudy, ve kterých bylo dříve uloženo...
Ron Zacapa Solera Reserva je luxusní třtinový rum ověnčený řadou ocenění z nejprestižnějších rumových soutěží na světě.
El Pasador de Oro Gran Reserva Rum dozrává v sudech po koňaku. Ve vůni můžeme cítít sušené datle, lékořici, muškátový oříšek a skořici. V chuti je cítit stopa pomerančové kůry, vanilky, hořké čokolády, lískových oříšků a tabáku.
Ron Zacapa Reserva Limitada 2014 je rum, který neunikl pozornosti téměř žádného fanouška této proslulé značky. Pokud si chcete dopřát jedinečný špičkový produkt z portfolia Zacapa, pak je tento rum tím pravým. Jedná se o směs 6-24letých rumů zrajících v pěti typech sudů.
Tato limitovaná edice vzniká destilací v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Rum zraje až dvacet let systémem solera. Nejstarší rumy dozrávají v sudech po portském a dodávají tak jedinečný charakter.
Tento guatemalský rum pochází z ostrova Signature, přezdívaný Tierra Madre (neboli „Matka Země“). Destiluje se ze šťávy z cukrové třtiny a potom se nechá zrát ve vysoké nadmořské výšce v dubových sudech.
Plný a vyvážený rum, který těží ze svého 12letého zrání v sudech z bílého dubu po sherry. Ty mu dodávají zvláštní chuť a sladkost. Od ostatních rumů se liší také tím, že se nevyrábí z melasy, ale přímo ze šťávy cukrové třtiny. Díky tomu je i méně sladký.
První ze čtyřdílné kolekce “Heavenly cask selection”. Zacapa Heavenly Cask Collection La Doma je blendem rumů starých 6 až 24 let, který zrál v sudech z bílého dubu po whisky. Prodej 1 kus na osobu
Tato limitovaná edice vzniká destilací v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Rum zraje až dvacet let systémem solera. Nejstarší rumy dozrávají v sudech po portském a dodávají tak jedinečný charakter.
Sbírka Heavenly Cask Collection, kterou iniciovala Ron Zacapa Master Blender Lorena Vásquez, pokračuje. Pojmenování La Armonía získala nejnovější Zacapa na počest harmonie rumového blendu, který byl dokončen v sudech po sherry Oloroso. Zacapa La Armonía je třetí v pořadí za Zacapou La Doma - The...
Ron Botran Solera 1893 je vedle světoznámých Zacapa dalším honosným zástupcem guatemalských rumů. Vzniká ze směsi prvotřídních ročníkových rumů, jejichž délka staření dosahuje až 18 let.
Zraje v nových vypálených sudech z amerického bílého dubu po dobu 4 až 12 let. Na 40 % se zjemní přidáním prémiové kokosové vody. Tato směs obsahuje tropické aroma kokosu s tóny banánu, manga a vanilky. V nápoji objevíte také nádech minerality a jemné slanosti kokosové vody. Nejedná se o sladký...
Malteco 1993 je číslovaná s průvodním počtením uvnitř kazety. Tenhle rum je zkrátka klenot, který se hodí jako krásný dárek
Rum Rum Rum Guatemala Gran Reserva se vyrábí z melasy a destiluje se ve skotském destilačním přístroji. Poté zraje v bývalých sudech po bourbonu, které jsou skladovány v tropickém podnebí v Guatemale v nadmořské výšce 185 metrů nad mořem.
Zraje v dubových sudech ex- Sherry, nahlíží na španělské tradice výroby rumu. Ideální pro Mojito, Mai Tai nebo Pina Coladu.
Botran Roaju je limitovaná šaržová směs vyzrálých rumů, které procházejí speciálním procesem rafinace v sudech, které se dříve používaly pro vína z Roa del Duero, místa původu našich zakladatelů. Tento speciální výraz se vyrábí každoročně v malých šaržích.
Kong Rainforest Spiced se destiluje z prvotřídních surovin z gorilího prostředí, aby zachytil tóny deštných pralesů. Láhev připomíná horskou gorilu starou kolem 15 let, stejně jako sopečnou horninu jejich domova. Výroba se provádí ručně se směsí minerálů a křemene.