I Barbados se může pyšnit dlouhou tradicí výroby rumu. Angličané v roce 1625 převzali osiřelý ostrov od Portugalců, žila na něm necelá stovka lidí. Později se tam začali zabydlovat osadníci, kteří se chtěli věnovat pěstování třtiny. O 30 let později se se z Barbadosu vyváželo 8000 tun třtiny ročně a na ostrově žilo 75000 obyvatel. První destilérie na světě vůbec byla právě palírna "Mount Gay", která vyrábí dodnes. Svého času tam bylo nespočet palíren, dnes jsou pouze 4.
Vzniká smícháním prémiového rumu Dos Maderas 5+5 PX s desetiletými rumy z Barbadosu a Guyany. Díky tomu se nejprve na patře rozvine suchá chuť 10tiletého karibského rumu, která pozvolna přechází v jemné sladké tóny po sherry Pedro Ximénez.
Převážná část rumů použitá pro blend Doorly's Fine Old Barbados Rum 14yo dozrávala v sudech po bourbonu, některé ovšem i v sudech po Madeiře, díky čemuž má Doorly's charakteristický sladký nádech. Vychutnejte si další ze skvělých, nedoslazovaných rumů barbadoské palírny Foursquare.
Aroma rumu Bumbu je plné karamelek, opékaného dubu, vanilky a pomerančové kůry. Rum nejprve zrál v sudech po bourbonu, poté se nechal dozrát ve španělských sudech po sherry.
Aroma rumu Bumbu je plné karamelek, opékaného dubu, vanilky a pomerančové kůry. Rum nejprve zrál v sudech po bourbonu, poté se nechal dozrát ve španělských sudech po sherry.
Tento rum byl destilován z melasy a zrál 11 let. Prvních pět let strávil v sudech po bourbonu z amerického bílého dubu, následovalo zrání v sudech po zinfandelu z Kalifornie. Tato povrchová úprava z dvojitého sudu dodává rumu jedinečnou notu.
Kaniché Rum Perfección Double Wood dokonale odráží XO Double Wood. Melasa použitá k výrobě pochází ze Střední Ameriky, z Panamy. Po 3 letech zrání ve Střední Americe je odeslán do Francie, kde prochází dalším procesem zrání v bývalých sudech po koňaku Maison Ferrand.