Karibské rumy tvoří ve světové rumové produkci natolik významnou kategorii, že si v našem kontinentálním členění rumů vydobyly své vlastní místo. Rumová fauna a flora karibských ostrovů nabízí kompletní přehled všeho, co rumový svět přináší. Od kvalitních bílých rumů, přes exotické ochucené rumy až po nejkvalitnější stařené rumy.
Barevná kolekce Island Signature odkrývá svěží rumy osobitého charakteru, který vždy vychází z jedinečnosti jejich země původu. V případě Yellow Snake z Jamajky. Další rumy z této řady pochází z Mauricia (Turquoise Bay), Dominikánské republiky (Anacaona) a Guatemaly (Tierra Madre).
Coruba Special Selection 12yo má mírně nasládlé aroma. Po dobu minimálně 12ti let zraje v malých dubových sudech. Velmi plný a bohatý závěr.
Převážná část rumů použitá pro blend Doorly's Fine Old Barbados Rum 14yo dozrávala v sudech po bourbonu, některé ovšem i v sudech po Madeiře, díky čemuž má Doorly's charakteristický sladký nádech. Vychutnejte si další ze skvělých, nedoslazovaných rumů barbadoské palírny Foursquare.
Jedná se o luxusní rum, který zraje deset let pod karibským sluncem. Objevte jeho jasné, jemné tóny banánu, hrušek a melounu s karamelizovanou vanilkou a náznaky dubu.
Tato vybraná směs nejjemnějšího dominikánského rumu zraje až 21 let v dubových sudech metodou Solera. Tato směs zraje 12 až 16 měsíců v ex-oloroso sudu.
Austrian Empire Navy Rum Solera 21 yo je excelentní rum solera 21 let se vyznačuje svěží vůní, spíše sladší chuí ovoce.Dlouhé zrání se navzájem dokonale doplňují. Vyznačuje se v impozantní velmi tmavou mahagonovou barvou.
Tento barbadoský rum dozrával ve dvou typech sudů. Nejprve se jeho chuť utvářela v barelech po bourbonu z USA, poté byl destilát uložen do španělských sudů po sherry Oloroso, které mu vtiskly ovocnější charakter.
Devatenáctiletý Presidente rum je sladký, temperamentní, dominikánský rum. Zraje v sudech po bourbonu, systémem solera. Několik posledních měsíců rum dozrává v sudech po španělském cherry.
Ultraprémiový rum z Dominikánské republiky. Zraje minimálně 12 let ve starých sudech po Bourbonu a následně ve vinných sudech po Sherry, což dodává rumu jemnost a krásně zakulacený nádech sladkosti s krásným odkazem na ušlechtilé hroznové víno.
Jedná se o limitovanou edici, bylo vyrobeno pouhých 3000 lahví. Obsah láhve je o minimálním věku deseti let, které zrály v dubových ex-bourbon sudech.
Ron Esclavo XO je prémiový rum vyrobený z melasy cukrové třtiny, která zraje v tropickém klimatu Dominikánské republiky. Po dobu dvanácti až patnácti let odpočívá v sudech z amerického i francouzského dubu.
The Equiano je prvním afro-karibským rumem na světě. Míchá se a plní v proslulé barbadoské palírně Foursquare. Jeho chuť je příjemně sladká, s tóny pomerančů, karamelu, máslových sušenek a rozinek.
Relicario Ron Dominicano Peated Finish je rum speciálně vyvinutý společností Relicario Superior. Směs zrála 5 až 10 let v Dominikánské republice a poté dalších 6 měsíců ještě v sudech z amerického dubu o obejmu 250 litrů, ve kterých byla dříve uložena whisky.
Eclipse představuje základní destilát značky Mount Gay, ze kterého Master blender Trudiann Branker míchá všechny ostatní rumy. Díky své výraznější květinové a kořeněné chuti se hodí i do long drinků a koktejlů.
Worthy Park Jamaica Single Cane Estate je malosériově destilovaný rum, který se vyrábí z jamajské cukrové třtiny. Po napití jsou na patře cítit tóny sušeného ovoce, medu, peckovin, tabáku a španělského cedru s jemnými květinovými tóny.
Velice jemný XO blend rumů z Trinidadu, Dominikánské republiky a Guyany.
Unikátně jemný, kořeněný nasládlý rumový blend. Jedná se o směs rumů z Dominikánské republiky, Barbadosu a Trinidadu.
Jedná se o směs rumů, které zrají tři až pět let. Melasový rum z Dominikánské republiky je vhodný k míchání i k čistému pití.
Stárne 12 let v amerických sudech po bourbonu. Ve vůní cítíme pomeranče, dubové dřevo, pepř, vanilku a vlašské ořechy. Chuť je kouřová, sladká po citrusech, malinách, banánech, karamelu a vanilce.
Bumbu Original byl vytvořen s palírnou West Indies rum Distillery kde výroba probíhala podle tradice vracející se zpět do 16. století.