Paštika z divočáka a těch nejkvalitnějších surovin, provoněná divokým kořením a jalovcem. Dobře se roztírá.
Tato chuťově výrazná paštika z naloženého jeleního masa a brusinek je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit.
V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso během sezóny na jídelním stole relativně často. Pro svou chuť je ovšem velmi vyhledávané i dnes. Ve starých recepturách se často kombinovalo se sladkým vínem. Právě proto stvořila značka Via Delicia hrubě mletou paštiku s přídavkem portského vína, které...
Šípková marmeláda se tradičně používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na přípravu šípkové omáčky. Skvělá je také v kombinaci se sýry, především s čerstvým kozím sýrem.
Originální kombinace lahůdkové paštiky a Olomouckých tvarůžků. V každé skleničce je skutečně jeden celý tvarůžek, který dodává výrobku nezaměnitelnou, typickou chuť.
Lahůdková záležitost - pečený králík, trošku vepřového masa, čerstvá zelenina, sůl a koření. Paštika neobsahuje lepek, konzervanty ani barviva. K přípravě bylo použito čerstvé králičí maso z českých chovů.
Daněk byl považován za královskou lovnou zvěř chovanou v mnoha panských oborách. Nyní se vyskytuje celkem hojně i ve volných honitbách. Má vynikající, chuťově výrazné maso podobné jelenímu. V této paštice se dančí maso lahodně doplňuje s divokým kořením, bylinkami a lesními houbami. Doporučujeme...
Paštika z kachního masa a kachních jater, doplněná o jablíčka a restovanou cibulku.
Vychutnejte si poctivě připravované uzené vepřové maso. Neobsahuje žádné dusitanové soli a svou omamnou kouřovou vůni a chuť získalo díky uzení klasickým způsobem na bukovém dřevu.
Dozlatova vyškvařené, příjemně křupavé a voňavé vepřové škvarky, které jsou namleté najemno a smíchané se sádlem, kořením a bylinkami.
Jemně krájené cibulové proužky dušené ve směsi červeného vína, jablečného octa a poctivého karamelu. Pikantnost jim dodává směs černého pepře a bylinek.
Jablka se pečou v předehřáté troubě, až změknou a chytí tu správnou zkaramelizovanou vůni. Přidává se voňavé koření a hlavně máslový karamel připravovaný z cukru a čerstvého másla.
Játrová paštika v selském stylu – zabíjačková, hrubě mletá paštika z vepřových jater, do které se přidává pořádná porce cibulky restované na vepřovém sádle.
Borůvky na tento džem pochází z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečnou delikatesou, nejlepší na krajíc chleba s máslem. A co teprve, když se rozmíchá v domácím hustém jogurtu!
Vepřovka jak má být - obsahuje 99% kvalitního masa. Pouze nemleté vepřové maso a soli tak akorát. Maso pustí šťávu během sterilování, nepřidáváme žádnou vodu. Tento produkt neobsahuje lepek.
Džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže v marmeládě nezůstávají žádné slupky ani zrníčka.
Červený rybíz byl pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů vždy nepostradatelným ovocem pro výrobu šťáv, marmelád a želé. Proto pár keříků nikdy nechybělo u žádné chalupy. Marmeláda z červeného rybízu je navíc snad tou nejlepší pro lepení vánočního cukroví.
Tento džem je pro někoho možná trochu neobvyklý, tím ale lépe. Rakytník plodí malé oranžové bobule, které jsou plné vitamínů. Obsahují tolik prospěšných látek, že by bylo škoda neproměnit je v lahodný džem.
Ano, čtete dobře. Smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu s příjemně pryskyřičnou vůní a chutí. Smrkové výhonky se tradičně používaly na přípravu sirupu a čaje, ve Via Delicia ovšem posunuli jejich využití dál. Džem je zvláště vhodný ke grilovaným masům.
Vepřovka jak má být! Ta od Via Delicia obsahuje 99 % kvalitního masa. Pouze nemleté vepřové a soli tak akorát. Maso přirozeně pouští šťávu během sterilování, a proto nebyla do výrobku přidána žádná voda navíc. Neobsahuje ani lepek.