Poctivé paštiky Via Delicia pochází z malé Bezchlebovy rodinné konzervárny v Zábřehu. Své paštiky, stejně jako ostatní produkty z tohoto podniku, vyrábí od roku 2011 podle původních receptů o zavařování nalezených ve staré kuchařce z roku 1925. To znamená z čerstvých lokálních suroviny a bez konzervantů. Kvalitní paštiky plné chuti navíc plní do tradičně tvarovaných sklenic a dokazují, že poctivost dřívějších postupů při výrobě delikates lze zachovat i v dnešní době.
Kousky králíka a vepřového bůčku naložené ve voňavém koření a upečené dozlatova společně s cibulkou a s kořenovou zeleninou.
Pstruh duhový, vylovený z vod pohoří Jeseníků. Čerstvý pstruh je nejprve uvařen v páře, následně je doplněn lžičkou přepuštěného másla s trochou koření. Tato delikatesa se dá konzumovat za studena s pečivem nebo ohřátá, s bramborovými přílohami, zeleninou apod.