Věděli jste, že za portské víno může být považováno pouze to, které bylo vyrobeno z hroznů pěstovaných v portugalském regionu v údolí řeky Douro? Když proto rodinné vinařství Quinta do Infantado začalo červená i bílá portská vína v roce 1979 vyrábět, splnil se rodině Roseira jejich sen. Vinařství totiž získali do svého vlastnictví již v roce 1816. Pojmenováno bylo po jeho původním zakladateli, Infante D. Pedrovi (v té době budoucím králi Portugalska a Brazílie). Vinařství sídlí v malé vesničce Covas do Douro, v portugalském regionu Vale de Gontelho, ve kterém se pěstují vysoce kvalitními hrozny. Portská vína Quinta do Infantado se dodnes vyrábí podle tradičních metod výroby a jsou méně sladká.
Quinta do Infantado Porto (5 x 0,05 l) je mini ochutnávkovou sadou pro sběratele. Obsahuje pět různých druhů portských vín: Ruby, Dry, White, Tawny, Special Reserve a Reserve z malého portugalského vinařství s malosériovou produkcí.
Vyvážené a elegantní. Vynikající na stole s širokou škálou dezertů. Nezapomeňte, pokud je to možné, snížit cukr v receptu, protože portské víno je již sladké! Teplota podávání 12ºC až 15ºC. Za ideálních sklepních podmínek, 70% vlhkosti a 12ºC až 14ºC a pro ty, kteří mají rádi vína zrající v...
Quinta do Infantado Reserva Especial Porto je velmi harmonické portské. Má kořeněný charakter se spoustou jemnosti a mineralitou ve vůni i chuti. Jedná se o výrazně ovocné víno s dlouhým závěrem.
Quinta do Infantado pocházejí z Old Vineyards s širokou škálou ušlechtilých odrůd Douro. Všechny vinice jsou obdělávány v certifikované integrované produkci s cílem minimalizovat negativní dopady na životní prostředí.
Quinta do Infantado Ruby Porto pochází z malého vinařství. Má krásnou rubínovou barvu, zraje několik let v dubových sudech, ve kterých získává svou ovocnou vůni a chuť. Jedná se o příjemné víno, které se hodí pro každou příležitost.
Quinta do Infantado White Porto je bílé portské, které je směsí dvou až tří ročníků. Má lehké až středně plné tělo se spoustou šťavnatého ovoce a květin. Tradičně se podává vychlazené, nejlépe v kombinaci s olivami a pečivem.