V češtině můžeme mluvit o vínech dolihovaných s přídavkem koncentrovaného alkoholu. Fortifikování vín se může provádět také koncentrovaným vinným moštem či některými aromaty, například bylinkami. Přírodní víno je poměrně citlivé a za nepříznivých podmínek se kazí a v dřívějších dobách se obtížně přepravovalo. Aby se znehodnocení zabránilo, bylo jej zapotřebí konzervovat. V době, kdy fortifikovaná vína vznikala (před několika stoletími) byl vlastně jediným vhodným konzervantem koncentrovaný alkohol. Do vín se začaly přidávat destiláty, což zvýšilo jejich trvanlivost. Pak nebyl problém, aby se na pomalých plachetnicích dovezla fortifikovaná vína bez újmy na kvalitě třeba do Indie či na Dálný východ. Koncentrovaný alkohol spolehlivě zlikvidoval ve víně kvasinky či bakterie a víno se nemohlo rozkvasit.
Bílé dezertní víno vyrobené převážně ze španělských hroznů odrůdy Palomino, doplněných hrozny odrůdy Pedro Ximenez. Jedná se o nadstandardně lahodné sherry, které se hodí k masným pokrmům a vyzrálým sýrům.
Fernando de Castilla Fino Antique Sherry 0,5L je z Bodegas Fernando Rey de Castilla je rodinného podniku v centru města Jerez .Vína Bodega patří do unikátní sbírky, které jsou především krásné mají jedinečný styl.
Fernando de Castilla Oloroso Antique Sherry 0,5L je vynikajíci sherry v barvě světlého jantaru. Obsah je prostě senzační, Oloroso plynoucí jako temné zlato ve skle. Na nose ucítíte švestky a kožené tóny, jemné tóny lískového ořechu, dubu a vanilky.
Hluboká jantarová barva. Velice aromatické s náznaky lískových oříšků Víno se fermentuje při teplotě25-27°C a je dolihováno malým množstvím vinné pálenky. Před plněním vína do lahví se přidává sladké PX -zralé °12 let. Vhodné k uzeným sýrům a široké škále dezertů. Víno můžete podávat s kostkou...
Fernando de Castilla PX Antique Sherry 0,5L je jeden z nejlepších Pedro Ximénez ve své třídě . Sladké hrozny Pedro Ximenez - zkráceně PX - se suší na slaměné rohoži na horkém slunci. To znamená, že voda se odpařuje a bobule a zůstává koncentrovaná.
Justinos Colheita 1997 Madeira 0,75L je vyrobena z pečlivě vybíraných hroznů ze sklizně v roce 1997. Zraje v dubových sudech a je lahvována ne dříve než 5 let po sklizni.
Justinos Fine Rich Madeira je tříleté víno z Portugalska, z oblasti Madeira. Justino’s Madeira Full Rich 3yo Sweet je vyrobeno smícháním odrůd "Negra Mole", "Triunfo" a "Complexa".
10letá madeira Justinos Malvasia se vyrábí pouze z hroznů odrůdy Malvasia. Před naplněním do lahví musí být minimálně na 10 let uložena do dubových sudů. Podává se s dezerty nebo jako aperitiv
10letá Justinos Sercial je vynikající madeira. Vyrábí se z pečlivě vybraných hroznů a na minimálně deset let se ukládá ke zrání do dubových sudů. Ochutnejte tradiční madeiru od předního evropského výrobce, společnosti Vinhos Justino Henriques.
Justinos Verdelho Madeira 0,75L je polosuché fortifikované vino z bilé odrůdy hroznů Verdelho je dnes již poměrně vzácné, protože jeho podíl z celkového výkupu hroznů na ostrově je pouze 10%. Ideální teplota pro servírování je 13 – 16 °C.
Zlatohnědá barva s načervenalými odlesky. Ve vůni vynikají vůně zrání ve dřevě, stejně jako sušené ovoce, koření a tóny ovoce v sirupu. V ústech je jemné a sofistikované, odhaluje vynikající objem, bujné třísloviny a perfektní kyselost. Dlouhý a přitažlivý závěr.
Intenzivní zlatožlutá barva. Aroma diskrétní a delikátní, hojné jako tóny sušeného ovoce, třešní v sirupu a jemné melasy. Živé, bohaté v ústech, vykazuje vynikající strukturu a dobrou vitalitu. Elegance dominuje a pokračuje přes mastný a výrazný povrch.
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno vysoké kvality, vyrobené z jediné sklizně. Víno Colheita zraje v...
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno Colheita zraje v dubových sudech po dobu, která se může lišit, ale...
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno Colheita zraje v dubových sudech po dobu, která se může lišit, ale...
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno Colheita zraje v dubových sudech po dobu, která se může lišit, ale...