Koval je první palírna, která zahájila činnost po dlouholeté prohibici v Chicagu. Provozují ji manželé Birneckerovi, již spolupracují s místními farmáři. Dodávají jim vysoce kvalitní žito, jehož mletí nastává až v lihovaru. Tím si zrna zachovávají svůj osobitý charakter, což se kladně odráží na chuti destilátů. Ať už ochutnáte jakoukoli Koval whisky, rozhodně se zařadí mezi vaše barové stálice.
Chicagská whisky Koval je produkována ze čtyř druhů zrna - oves, sladový ječmen, žito a pšenice. Velmi zralá v silně ohořelém novém Minnesotském dubu, je krémová a pikantní.
Další neobvyklý kousek ze Chicaga, pro tento bourbon je použitý k výrobě klasicky minimálně 51% kukuřičné kaše a zbývající část je z prosa, místo obvyklého žita nebo pšenice. Je příjemně sladká a kořeněná.
Koval Millet Whiskey 0,5L je pálenka z Chicaga, která se pálí z prosa, což je velice neobvyklé. Nicméně tento experiment sklízí úspěchy po celém světě. Zraje 2 roky v dubových sudech.
Koval Rye Whiskey 0,5L je další whiskey z Amerických států, které nabízí kromě legendárních značek i tuto menší palírnu. Vznikla v roce 2008 a od té doby vyrábí menší množství lihovin s důrazem na kvalitu a detail.