Single malt whisky Aberlour pochází ze skotské vesnice Aberlour ležící v samém srdci vyhlášené oblasti Speyside. Původní palírnu založil v roce 1879 James Fleming. O několik let později ale vyhořela a na jejím místě byla vybudována palírna nová, která od roku 1974 patří francouzské společnosti Pernod Ricard. Jak o této whisky hrdě prohlašují její výrobci, za její kvalitu mluví především její činy, v tomto případě její chuť. Polovina produkce se dostane na trh v podobě single malt whisky Aberlour, druhou polovinu používá společnost k výrobě své míchané whisky značky Clan Campbell. Název Aberlour znamená v gaelštině "ústí bublajícího potoka" a odkazuje na místní pramen sv. Drostana, který je jedním ze zdrojů vody pro whisky Aberlour a je také vyobrazen na etiketě.
Výrazně svěží citrusový charakter nového destilátu Aberlour obratně zjemněn dvojitým sudovým zráním. Tradiční dubové a kořeněné nedopalky sherry se používají s velkým efektem, protože zjemněné lihoviny uvnitř jsou kombinovány, aby poskytovaly jemně vyváženou chuť.
Aberlour Non Chill Filtered Whisky 12yo má výrazně citrusový charakter. Tato whisky zrála nejprve v dubových sudech, následně dozrávala v sudech ex Sherry. Zrání po Sherry dodaly whisky jemnou a vyváženou chuť.