Skotské single malt AnCnoc [a-nock] pochází z Highland, kde je vyrábí palírna Knockdhu Distille založená v roce 1894. Za jejím vznikem stál vizionář John Morrison, jehož inovativní duch je ve whisky AnCnoc cítit dodnes. I přes to, že si značka zakládá na tradicích a k destilaci využívá historických měděných kotlů, výsledkem jsou lehké, zajímavé, chuťově bohaté progresivní destiláty, které svůj moderní přístup promítly i do minimalisticky pojatého designu lahví.
Lahvována ve své nejpřirozenější formě – není filtrována za studena ani barvena, a v důsledku toho se může vytvořit lehký zákal s přidáním vody nebo při uchovávání při nízké teplotě. Tento zákal je přirozenou vlastností whisky, která není filtrována chladem.
Tato 12letá whisky má jemný, laskavý styl. Díky své sladší chuti je ideální pro začátečníky. V chuti jsou cítit medové tóny, citrony, vanilka, zelená jablka a slad. Podle odborníků představuje AnCnoc Whisky 12yo skvělý poměr mezi cenou a kvalitou.