Elegantní mauricijské rumy vznikly na počest ikonického britského císaře jménem Georges V, který na Mauriciu vládl v letech 1910 až 1936. Kromě císaře, jehož podobizna je na každé etiketě, vzdávají tyto kvalitní destiláty hold dlouhé tradici výroby rumů na ostrově. Emperor se pečlivě míchají z vyzrálých mauricijských rumů tak, aby se v nich harmonicky spojily chutě exotických bylin, ovoce a koření a místní šťavnaté cukrové třtiny, která je tak kvalitní díky úrodné vulkanické půdě a unikátnímu mikroklimatu.
Láhve z této edice strávily pod mořskou hladinou 9 měsíců v téměř totální tmě, konstantní teplotě vody (11-13°C), absenci jakéhokoliv působení kyslíku a pod tlakem 6 barů. Výsledkem je zdůraznění úžasné čistoty a svěžesti dominantních chutí a aromat, zejména u ovocných tónů, chuť se jeví...
Mauricijský Emperor Heritage je kompozicí melasových rumů z palíren Grays a Oxenham, i těch vyrobených z čerstvé šťávy cukrové třtiny z palírny St.Aubin. Z 60 % tak směs obsahuje tradiční rum, ze 40 % zemědělský "agricole" rum.
Emperor Sherry Finish se prezentuje ohromující paletou vůní a chutí, sestávající z vjemu čerstvé šťávy cukrové třtiny, exotického ovoce a květin, následovaná pepřovými tóny a kořením. Výsledkem je komplexní požitek v typické mauricijské tradici. Emperor Sherry Finish nabízí stylový a tajemný...
Emperor Private Collection je luxusní směs vyzrálých mauricijských rumů. Kombinuje to nejlepší z rumové historie exotického ostrova – agricole rhum francouzského typu a tradiční britský melasový rum. Rum zrál dlouhých 12 let. Nejprve ve francouzských a amerických dubových sudech. Poté dozrával v...
Emperor Lily White Mauritian je aromatický prémiový stařený bílý rum, který zve k objevení této specifické kategorie zrajících "white blended" rumů. Vyrábí se dvojitou destilací za použití svou metod: "pot-still" a "column". Emperor Lily White Mauritian je směs až 12 let starých rumů.
Emperor Royal Spiced Mauritian je zajímavou verzí sofistikovaného rumu Emperor Heritage, která je obohacená o jemné příchutě koření jako je vanilka, kardamom, skořice a badyán. Ve vůni potom dominuje perník, skořice a med, dále tóny pepře a limetky.
Láhve z této edice strávily pod mořskou hladinou 9 měsíců v téměř totální tmě, konstantní teplotě vody (11-13°C), absenci jakéhokoliv působení kyslíku a pod tlakem 6 barů. Výsledkem je zdůraznění úžasné čistoty a svěžesti dominantních chutí a aromat, zejména u ovocných tónů, chuť se jeví...