Mezi nejpopulárnější indické rumy patří Old Monk. Vznikly v destilerii Mohan Meakin, která byla původně pivovar. Majitelé, kteří objekt převzali, podlehli kouzlu melasových destilátů. Vyšperkovali svou rodinnou recepturu a v roce 1954 uvedli na trh rum, jenž se těšil okamžité a stále rostoucí oblibě. Pro destiláty Old Monk je typická harmonická vyváženost reflektující jak orientální tóny vanilky, skořice a hřebíčku, tak nuance sušeného exotického ovoce. Speciální edice Old Monk Supreme XXX má charakteristickou čokoládovou barvu. Název Old Monk odkazuje na legendu, podle níž laskavý britský mnich pomáhal v lihovaru s přepravou sudů. Během doby zrání destiláty pečlivě ochutnával a na základě tohoto empirického poznávání dal řemeslníkům cennou radu. Dále neznámá úprava pracovního postupu zlepšila výslednou chuť rumu natolik, že se majitel rozhodl onen zlatý mok pojmenovat právě po starém mnichovi.
Dalším ze známých indických destilátů je bezpochyby Wild Tiger, směs stařených rumů z melasy a z třtinové šťávy. Jeho unikátnost podtrhuje i metoda pot-still, jejímž prostřednictvím vzniká. Už víte, jakým konkrétním indickým rumem potěšíte nejen své chuťové pohárky?