Souostroví Fidži je oprávněně nazýváno rájem na zemi. Kromě bohaté tropické krajiny je proslulé křišťálově čistou vodou, v níž žije téměř 2000 živočišných druhů. Když se tato průzračná voda spojí s prvotřídně kvalitní cukrovou třtinou a s tradičními výrobními postupy, vzniká mimořádně chutný destilát. Příznivce tmavých rumů zaujme rum Vanûa, který je typický svou ovocnou vůní s dotekem medu a tabáku. Exotika na vás dýchne i z rumu Plantation, jež je věhlasnou ódou na nedotčenou fidžijskou přírodu.
Kořeněné (spiced) rumy Marama odkazují k místní legendě o mořské panně, kterou si místní obyvatelé vymysleli k ošálení cizích námořníků a objevitelů. Mají výjimečně harmonickou chuť a jsou stáčené do lahví zdobených motivem oné mystické bytosti, proto mohou být i originálním dárkem.
Tento ročník vám okamžitě nabídne vůně ovocného pečiva. Poté se vůně stává květinovější a kořenitější s nádechem tymiánu, banánu, toastu a mandlí.
Zrání probíhalo nejprve po dobu dvou let v sudech po bourbonu na tropickém Fiji, následně byl rum převezen do Francie, kde dozrával další rok v sudech z francouzského dubu.
Vanua Rum je vyroben z ručně řezané cukrové třtiny, která roste na zvláště úrodné a minerálně bohaté půdě. Zraje 3 až 5 let a je láhvován do ručně vyráběných lahví, které jsou zdobené tenkou lankovou strunou.
Tento Transcontinental zrál první 2 roky v tropickém podnebí souostroví Fidži a následně ještě další 1 rok v mírném evropském klimatickém pásmu. Vyrábí se z melasy a neobsahuje žádný přidaný cukr.