Z rovníkového Ekvádoru putují do celého světa exkluzivní rumy, o něž jsme rozšířili náš sortiment. Najdete v něm např. destiláty Cotopaxi, které nesou jméno po jednom z nejvyšších aktivních vulkánů. Tuto spojitost reflektuje pestrá paleta nuancí karamelu, vanilky, ořechového dřeva a ovoce. Vyznačují se jantarovou barvou, kterou získaly během staření v dubových sudech.
Dalším ikonickým představitelem ekvádorských rumů jsou destiláty Cimborazo, jejichž jméno odkazuje (na rozdíl od Cotopaxi) na vyhaslou sopku – ta je vyobrazena i na tuzemském státním znaku. Pro Cimborazo je typická harmonicky vyvážená chuť, v níž se mísí tóny karamelu a dřeva. Už víte, jakým konkrétním tmavým rumem z Ekvádoru potěšíte nejen své chuťové pohárky?
Cimborazo Rum 12yo je dvanáctiletý rum z Ekvádoru. Tento rum je pojmenován po hoře Chimborazo. To je vyhaslý čtvrtohorní stratovulkán.
Každý rum, má svůj vlastní příběh, výrobci si často vymýšlejí a hledají způsob jak zákazníka zaujmout a vytvořit nového ducha rum Cotopaxi Single Barrel 13 let je nazýván podle jedné z nejvyšších a aktivních sopek na světě.
Údolí Paute Valley se nachází v horách. Sbíhají se tu ty nejlepší atmosférické a klimatické podmínky, které je možné v Ekvádoru najít. Vysoká nadmořská výška, neustálá vlhkost a velmi stabilní teplota ve všech ročních obdobích umožňují celoroční pěstování všech druhů plodin včetně cukrově třtiny...
S.B.S ECUADOR Malacatos je nevyzrálý rum s 57 %. Bílý rum destilovaný v tradičních kolonových destilačních přístrojích.
Dvakrát destilovaný rum, vyrobený ze šťávy cukrové třtiny z nížin, zrající 7 let v sudech panenského dubu na pobřeží Ekvádoru.
Cukrová třtina z pobřežních oblastí putuje do cukrovaru La Troncal a zpracovává se na melasu. Základ se fermentuje 36 hodin. Čtyřkolonová kontinuální destilace probíhá v Producargo S.A. Productora de Alcoholes. Palírna, kterou dříve vlastnil Miguel Peña Valle – majitel značky Ron San Miguel