Likéry

Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Svět likérů je pestrý co do barev, chutí, tak i způsobů, jimiž se vyrábějí. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu "stát", aby se jejich složky správně spojily. Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století. Často bývají ochucené ovocem, bylinkami, kořením či smetanou.

Likéry

Katalog

Detailní filtrování
Objem
Obsah alkoholu
Značka
Země
Druh rumu
Druh whisky
Příchuť
Typ sudu
Druh koňaku
Druh likéru
Zobrazeno 21 – 40 z 143 položek
Zobrazit produktů na stránku
Zobrazeno 21 – 40 z 143 položek
Zobrazit produktů na stránku