Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Svět likérů je pestrý co do barev, chutí, tak i způsobů, jimiž se vyrábějí. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu "stát", aby se jejich složky správně spojily. Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století. Často bývají ochucené ovocem, bylinkami, kořením či smetanou.
Pro tento svěží likér se destilují čerstvé limetky a citrony .
Frangelico je italský likér z lískových oříšků, esence a výtažků z kávy, kakaa a vanilky. Podle legendy jeho historii začali před více než 300 lety psát křesťanští mniši, kteří žili v horách v severoitalském Piemontu.
Bols Créme de Bananes – vynikající chuť tomuto likéru dodává kombinace přírodního aroma vyzrálých banánů a jemného lihu, umocněná nepatrnou příměsí vanilky a mandlí.
Fernet-Branca, narozený v roce 1845, udržuje osobnost a originalitu.
Old Pulteney Stroma Malt se vyrábí ze směsi oceňovaných i lehčích whisky pocházejících z palírny Pulteney. Výsledkem je jemný, sladký likér s hřejivou chutí. V jeho osobitém aroma jsou cítit především tóny karamelek.
Přesná receptura bylinného extraktu zůstává střeženým tajemstvím, ale jde o speciálně vybrané byliny, kořínky a koření s přísadami nesoucí typické sicilské vůně a chutě, jako jsou esenciální oleje z citrusových plodů – pomerančů a citronů a také z granátových jablíček.
K výrobě jemného likéru Grand Marnier Cordon Rouge se používá koňak z Chateau de Bourg nacházejícího se v samém srdci Charente a výtažky karibského pomeranče.
Prémiový likér, který se vyrábí z ručně sbíraných květů černého bezu. Světle žlutá barva se zlatými tóny. Intenzivní, květinové aroma s tóny bezových květů, citrusů a maracuji.
JM Shrubb d´Orange Rhum Liqueur se vyznačuje příjemně sladkou rumovou chutí i vůní, ve které je cítit především směs koření a pomeranče. Jemně suchá ovocnost nádherně kontrastuje s kořeněnou hřejivostí. V chuťově bohatém likéru zaujmou také tóny čokolády a jemně pikantní pepřové stopy.
Likér vyrobený z bolívijské koky, amazonské guarany, čínského kořene ženšen a 36 dalších bylin! Pro Agwu je charakteristická nevšední chuť, kterou doprovází pozoruhodný povzbuzující efekt způsobený alkaloidy obsaženými v listech koky.
Pastis je druh anýzového alkoholického nápoje francouzského původu. Vznikl v době, kdy byl zakázaný absint. Pastis je obvykle čirý, s jantarovou barvou, avšak smíchaný s vodou se stává mléčně bílým.
Fireball Cinnamon Whiskey Liquer se vyrábí smícháním kanadské whisky a přírodní skořice. Chuť je samozřejmě výrazně kořeněná a skořicová, není ale příliš sladká, což z tohoto likéru dělá velice příjemnou záležitost k popíjení.
V kombinaci s irskou whisky ochucenou medem a aromatickým kořením, je Irish Mist tím správným likérem, který vás zahřeje, pohladí a projasní každý mlhavý den.
Lihovarník Rémy Cointreau odcestoval do Brazílie v roce 1985 a objevil pro sebe mučenku. Z chutné a jedinečné chuti vyvinul recepturu obzvláště jemného ovocného likéru. Divokost mučenky pronikne již při prvním doušku a přenese vás přímo na teplé místo u moře.
Southern Comfort Liqueur 0,7L je elegantní bohatý likér z whisky s chutí broskví, který vychází z bourbonu a vytvořil jej v roce 1874 mladý barman M. W. Heron z La Rue Bourbon v New Orleansu přímo na vznikající trh.
Nejsladší spojení jemné irské whisky a irského mléčného krému.
Troufáte si na Finsko? „Salmiakki“, je slané lékořicové cukroví. Někdo to miluje, někdo nenávidí, ale milenci to zbožňují a haterům se to vlastně tajně líbí. Proto chtěla Minttu okořenit produktové portfolio jednou velmi autentickou finskou příchutí.
New Grove Honey Rhum Liqueur je směsí výborného rumu z Mauricia a přírodního medového extraktu. Vychutnejte si tuto skvělou kombinaci v příjemně medovém likéru, který je díky sníženému obsahu alkoholu (pouze 26 %) vhodný pro všechny milovníky sladkých a jemných destilátů.
Prémiový kokosový likér vyrobený podle tajného brazilského receptu. Vysoce kvalitní kokosové esence jsou pozvolna míchány se smetanou a brazilskou cachacou a tak vzniká krémový, měkký a exotický likér s jemným dotykem.
Ron Barcelo Cream Liqueur pochází z Dominikánské republiky. Vyrábí se ze smetanového základu, do kterého se přidává karibský rum. Chuť je velice jemná, krémová a není příliš sladká. Díky své nižší ceně patří do kategorie dostupných, ale přesto velmi kvalitních a sofistikovaných rumových likérů.