Gin je většinou čirá nestařená obilná tekutina s výraznou jalovcovou chutí. Bývá považován za originální anglickou pálenku, přestože má svůj původ v Nizozemsku. Kromě jalovce získává gin svou typickou příchuť přídavkem dalších druhů bylinek a koření, tzv. "botanicals". Kvalitní gin běžně obsahuje šest až patnáct druhů koření a bylin. Kromě jalovce se jedná o citrusové kůry, koriandr, lékořici, anýz, anděliku, skořici, zázvor, mandle aj. Rozděluje se do 3 kategorií London Dry gin, Plymouth gin a Old Tom Gin.
Martin Žufánek, tvůrce tohoto ginu, se inspiroval tradicí českého kořenářství. To ve spojení s jeho nadšením pro lihovarnictví dalo vzniknout typicky českému BOHEMIAN ginu. Žádné náhrady, žádné líbivé citrusy, pouze bohémská krása z našich luhů a hájů.
Sortiment Malfy Gin se rozšiřuje o novou variantu Malfy Gin con Amarena. Tento gin se vyznačuje sytě červeným odstínem a je obohacen o chuť zralých višní. Tento ovocný prvek se mísí s klasickými jalovcovými tóny a osvěžující citrusovou vůní sluncem políbených citronů.
Three Seasons Gin z Cambridge Distillery je extrémně všestranná kapka, která zachycuje chuť cesty anglickou zahradou s různými ročními obdobími. Počínaje svěžestí citronové verbeny na jaře, tento gin vede přes květinovou nádheru letních růží až po vůni černého rybízu a barevné podzimní listí.
Lahev plná orientální botanicals s gunpowder čajem.
Beefeater Alcohol Free 0.0 nabízí plnou chuť s 0,0 % alkoholu a znamená tak 100% zábavu a požitek. Tento inovativní produkt otevírá nové možnosti, jak zažít chuť Beefeateru v každé situaci, ať už na večírku nebo pohodovém večeru doma, a spojuje tradici s moderním životním stylem.
Prémiový bio gin z Belgie. Pro výrobu ginu byli použity ingredience jako jsou třešně, pomerančová kůra, bazalka, rozmarýn, litchi, čínský badian, jalovcové bobule a čistá voda z Hautes Fagnes.
Deaths Door Gin je až překvapivě jednoduchý. Mix rostlin, který dodává tomuto ginu unikátnost. Jalovec, koriandr a fenykl jsou jediné 3 složky, který se používají při výrobě amerických ginů.
Krásný malý suchý gin vyrobený v Holandsku. Je pojmenován po botanistovi 18. století. Sir Hans Sloane, o kterém se dnes uvádí, že objevil mnoho rostlin používaných do ginů.
Zephyr Black Gin je mystický britský gin v podlouhlé lahvi s hlavním logem v podobě písmena "Z", které nápadně připomíná poznávací znamení španělského šermíře Zorra.
Biercee Thesis & Antithesis Belgium Gin 0,7L je vyroben převážně z regionálních bylin, květů, koření, kořenů a ovoce. Ve vůni Biercee Gin přesvědčuje povzbuzujícím svěžím citrusovým ovocem, doprovázená jemně květnatými tóny. Chuť nabízí vítaný kontrast a neměla by být podceňována. Plná síla...
Giny Broker's se vyrábí kotlíkovou destilací v 200 let staré anglické palírně. Jsou čtyřikrát destilované a jejich základem je anglická pšenice, kterou doplňuje například jalovec, koriandr, skořice, kůra skořicovníku, orris, kořen anděliky lékařské, muškátový oříšek, lékořice a další.
Nouaison Gin dokonale propojuje vytříbenost francouzských hroznů s výrazným charakterem rostlinných přísad. Představuje jedinečný chuťový profil vytvořený Mistrem Destilatérem. Se stává z palety 14 exkluzivních rostlinných přísad, včetně několika, které se postarají o jedinečný kořeněný profil.
Gin Sul Dry Gin 0,5L je vyráběný v malé destilérce v přístavním městečku Hamburk, ale svoje kořeny má v Portugalsku, odkud také pochází mnoho jeho ingrediencí.
Směs 13 lesních a lučních bylin, která je stále skladována v sudu. Gin se destiluje v malých dávkách ze 100% organického obilí.
Původní recepturu Tranquebar Colonial Gin vytvořil dánský zakladatel společnosti Jan de Willum v roce 1616. Mistr Michael Schultz destiluje Tranquebar Gin v malých dávkách, každá láhev je označena číslem láhve a rokem ročníku.
Elephant Strength Gin je založen na ginu Elephant London Dry, ale s 57 % alkoholu jde o jeho silnější a mohutnější verzi. Aromata a vůně jedinečné směsi bylin jsou v této edici zesíleny, zároveň si ale zachovává jemný a vyvážený charakter, pro který je oceňovaný gin Elephant London Dry.
Alkkemist Gin se vyrábí z Korngeist, který je třikrát destilovaný. Destilace probíhá pouze za úplňku, což je 12x do roka. Zvláštností tohoto prémiového ginu je, že hlavní složkou není jalovec, ale muškátový oříšek. Rostlinné výtažky: Muškátové hrozny, meduňka, heřmánek, šalvěj, okvětní lístky...
Big Gino The Extra Quality Italian Dry je italský suchý gin, vyráběný z tradičních botanicals s přídavkem bobule pomelo a koření. Jedná se o hladký a svěží gin, ideální pro exotické koktejly.
K výrobě japonského ginu se používá sto let stará technika. Všech devět rostlin pochází z Hirošimy. Suchý gin, ve kterém se odráží mořská mlha a svěžest dominantních citrusových plodů.
Himalájský jalovec tvoří silný základ chuti a vůně tohoto ginu, okolo kterého krásně balancují ostatní obsažené botanicals. Do Himalájí se tyto další přísady vozí ze všech koutů Indie, což dodává ginu HAPUSA širokou paletu chutí a vůní.