Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. V Mexiku se tequila nepodává s pomerančem a skořicí, jak jsme zvyklí, protože jde jen o komerční tah výrobců zlatých tequil pro trhy jako je Evropa. Tímto rituálem se často zastírá nekvalita. Vysoce kvalitní blanco tequila ze 100% agáve se obvykle vychutnává po malých doušcích.
Patron Silver je velmi kvalitní stříbrná tequila, která zaujme svým atraktivním vzhledem i svojí jemností. Jedná se o tzv. čistou tequilu, která nezraje v sudech. Je vyrobena ze 100% modré agáve.
Jemnost s nádechem sladkosti. Úžasný zážitek pro vaše smysly.
Clase Azul Reposado je ultraprémiová tequila z oblasti Jesus Maria v Jalisco. Je 100% agávová, zrající minimálně 8 měsíců před plněním do ručně malované karafy Talavera.
Zrála nejméně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu a je velmi komplexní a hladká s jemnými tóny vanilky a čokolády, karamelizovaných ořechů a skořice. Prostě ideální na završení veselého večera.
Zraje ve vybraných sudech z dubu po bourbonu a to po dobu minimálně 8 měsíců. Dubový vliv dává této prémiové tequile zvláštní komplexnost, která se rozvine na patře, zvláště když si ji vychutnáte čistou.
Tequila Sangre de Vida Blanco začíná pomalým pražením srdíček z agáve piña v cihlových pecích s kamennými stěnami. Po staletí starém umění pomalého vaření následuje ochlazení, drcení a nakonec vylisování srdíček do mosto (sladké šťávy), která se poté pět dní fermentuje a třikrát destiluje.
Mladá a svěží tequila El Jimador se stupňuje se skutečně autentickým charakterem. Je vyroben ze 100% ručně sklizeného modrého Weberova agáve a dvakrát destilována.
818 anejo zraje více než 1 rok v dubových sudech. Sedm let staré agáve se vaří po dobu 40 hodin. 818 se fermentuje po dobu 70 hodin a poté se destiluje pot still. Dvakrát destilovaná pro lepší aroma.
K výrobě Curada se používá blanco tequila z Vysočiny Jalisco, tekutina se pak zalije kousky vařené agáve. Zpočátku se v infuzích používala pouze modrá agáve z Jalisco, ale projekt se brzy vyvinul tak, aby zahrnoval další odrůdy agáve z jiných oblastí Mexika. Každá odrůda agáve je vařena pomocí...
Patron Anějo v překladu znamená "letitá" a je tomu opravdu tak. Tato tequila zraje jeden rok až pět let a to může napovědět, že Patron Anějo je směs starých tequil, které zrály v sudech z bílého dubu.
Agáve pro tuto tequila zrají 8 let a jsou ručně sbírána speciálně vyškolenými pracovníky. Poté se dlouhou dobu vaří v hliněné peci, která poskytuje tequile kouřové aroma a nasládlou chuť.
Aroma vanilky, citronové trávy a květinové tóny jsou vyvážené s chutí sladkého vařeného agáve a pečeného dubu. Na rozdíl od jiných Reposado, které zrají 4-6 měsíců, Casa Noble Reposado Tequila zraje 364 dní v nových francouzských dubových sudech.
Zrála nejméně 18 měsíců v ručně vybraných dubových sudech po bourbonu a je velmi komplexní a hladká s jemnými tóny vanilky a čokolády, karamelizovaných ořechů a skořice. Prostě ideální na završení veselého večera.
Padre Azul Super Premium Blanco je prémiová, dvakrát destilovaná tequila. V chuti je velmi intenzivně cítit čerstvá rostlina agáve. Tato tequila je ideální do koktejlů a míchaných drinků, jejichž kvalitu pozvedne na vyšší úroveň.
Zraje ve vybraných sudech z dubu po bourbonu a to po dobu minimálně 8 měsíců. Dubový vliv dává této prémiové tequile zvláštní komplexnost, která se rozvine na patře, zvláště když si ji vychutnáte čistou.
Green Orange je směsí Cenote Blanco dré agáve tequily a macerovaných zelených pomerančových kůr. Po extrakci esenciálních olejů ze zelených pomerančových slupek při trojité destilaci kombinuje destilát s výrazem Blanco a demineralizovanou vodou. Výsledkem je krásná živá tekutina s vůní čerstvě...
Oslavuje čerstvou chuť ušlechtilého Blue Weber Agave. Lákavé vůně nastavují na patře chutě medu, máslově sladkého vařeného agáve a nádechem citrusů. Třikrát destilované pro vyvážený a hladší povrch.
Clase Azul Añejo je ultraprémiová tequila, vyrobená ze 100% devítileté tradičně pražené agáve. Zraje po dobu 25 měsíců a je následně balená v tradiční karafě ve stylu Talavera s kouzlem z 24karátového zlata na krku.
K výrobě Curada se používá blanco tequila z Vysočiny Jalisco, tekutina se pak zalije kousky vařené agáve. Zpočátku se v infuzích používala pouze modrá agáve z Jalisco, ale projekt se brzy vyvinul tak, aby zahrnoval další odrůdy agáve z jiných oblastí Mexika. Každá odrůda agáve je vařena pomocí...
K výrobě Curada se používá blanco tequila z Vysočiny Jalisco, tekutina se pak zalije kousky vařené agáve. Zpočátku se v infuzích používala pouze modrá agáve z Jalisco, ale projekt se brzy vyvinul tak, aby zahrnoval další odrůdy agáve z jiných oblastí Mexika. Každá odrůda agáve je vařena pomocí...