Když si v roce 1877 začala rodina Sánchez Romate vyrábět brandy pro svou soukromou spotřebu, určitě netušila, jakého úspěchu se jejich vinné pálenky jednou dočkají. Vysoká kvalita, pochvalné reference i poptávka po jejich brandy inspirovala rodinu ke komerční výrobě pod značkou Cardenal Mendoza. Název brandy je poctou španělskému kardinálu jménem Mendoza, který stál u renezančního rozkvětu Španělska, i u jeho sjednocení. Brandy Cardenal Mendoza zraje systémem Solera a Criadera, který je pro oblast Andaluzie typický.
Likér vyrobený z brandy Cardenal Mendoza, v němž se macerují nejlepší zralé pomeranče ze Španělské Sevilly, hřebíček ze Zanzibaru, citrony z Valencie a kardamon ze Srí Lanky.
Španělská brandy, vyráběná metodou solera ve věku 25 let. K zrání se používají malé americké sudy z bílého dubu ve kterých předtím zrálo Pedro Ximenes a Oloroso sherry. K výrobě se používá nejlepší víno z nejlepšího vinařského regionu Jerez de la Frontera.
O vysoké kvalitě této brandy napovídá již samotný přívlastek "Solera Gran Reserva", což znamená, že průměrný věk brandy v blendu je 10 let. Aroma brandy je čisté, oblé, elegantní a vínové. Chuť je hřejivá, vyvážená, s harmonickým spojením jemných příchutí.
Nebulis je limitovaný, ručně vyráběný produkt určený pro milovníky brandy a destilátů obecně, ale především pro ty, kteří ocení jemné a elegantní kouřové tóny.