Japonská whisky nemá na trhu nijak dlouhou tradici. První komerčně vyráběnou japonskou whisky představila palírna Yamazaki až v roce 1924. I přes velmi krátkou historii výroby se Japoncům podařilo dohnat konkurenci a začít vyrábět velmi kvalitní whisky, často za použití sladového ječmene a převzatého know-how ze Skotska. Nabídka japonských whisky zahrnuje kompletní paletu chutí od precizně jemných, po drsné kouřové, od single maltů po míchané. Osobitost, jemnost a harmonie, to jsou poznávací znaky japonské whisky.
Řada whisky Kujira Ryukyu se vyrábí v palírně Masahiro v Japonsku. Tato jednozrnná whisky Kujira Ryukyu je vyrobena ze 100% prémiové rýže indica. Zrání probíhá 10 let v sudech z bílého dubu v subtropickém podnebí na jižním konci Okinawy v Japonsku.
Série whisky Kujira Ryukyu se vyrábí v palírně Masahiro v Japonsku. Kujira Ryukyu 12 Year Old Whisky je limitovaná edice série Kujira. Destiluje se ze 100% dlouhozrnné rýže indica a zraje více než 12 let v sudech po sherry.
Kujira 15yo se vyrábí v nejstarší palírně Masahiro Distillery na Okinawě. Destilace se vyrábí ze 100% vysoce kvalitní rýže. Poté se skladuje 15 let v sudech po sherry, bourbonu a americkém bílém dubu. Dlouhé skladování dodává whisky velmi jemnou a hedvábnou chuť.
K výrobě se používá 100% vysoce kvalitní rýže Indica. Zraje v prvních naplněných sudech po bourbonu více než 24 let. Ryukyu Whisky je jedinečná japonská whisky tropického stylu. Díky teplému podnebí na ostrově potřebuje whisky méně času na zrání a má tak silnější aroma a mimořádně silnou chuť.
Tato jednozrnná whisky Kujira Ryukyu je vyrobena ze 100% prémiové rýže indica. Zrání probíhá po dobu 5 let v sudech z bílého dubu v subtropickém podnebí na jižním konci Okinawy v Japonsku. Bohaté na dřevitou vůni a chuť tmavého ovoce. Tělo je měkké a jemné a končí sladkými tóny.