Gin je většinou čirá nestařená obilná tekutina s výraznou jalovcovou chutí. Bývá považován za originální anglickou pálenku, přestože má svůj původ v Nizozemsku. Kromě jalovce získává gin svou typickou příchuť přídavkem dalších druhů bylinek a koření, tzv. "botanicals". Kvalitní gin běžně obsahuje šest až patnáct druhů koření a bylin. Kromě jalovce se jedná o citrusové kůry, koriandr, lékořici, anýz, anděliku, skořici, zázvor, mandle aj. Rozděluje se do 3 kategorií London Dry gin, Plymouth gin a Old Tom Gin.
Růžový gin Malfy Gin Rosa Sicilian Pink se vyrábí z italského jalovce, sicilského růžového grapefruitu, italské rebarbory a dalších pěti botanicals. Jeho chuť je svěží, šťavnatá a plná grapefruitové šťávy s bohatými tóny jalovce.
Při maceraci bylo použito 11 botanicals z nichž nejvíce vyniká 6 divokých galicijských: šalvěj, vavřín, bylina verbena, eukalyptus, máta peprná a druh mořských řas zvaný glasswort, což mu dává výraznou balsamickou vůni .
Klasický suchý gin typu London Dry, s chutí a vůní grepu. Celkem šlo do prodeje pouze 500 kusů.
Orientální kořeněný gin Whitley Neill, inspirovaný cestami Johnnyho Neilla na indický subkontinent koncem 90. let, je destilován se zaměřením na exotické chutě a vůně Orientu.
Oceňovaný a obílený Aviation gin, známý také jako "letecký gin", je suchým americkým ginem, k jehož výrobě se používá 7 bylin a koření (jalovec, levandule, sladká a hořká pomerančová kůra, kardamom, koriandr, indická sarsaparilla a semena anýzu).
Parádní suchý gin v londýnském stylu s bylinně-ovocným profilem a výraznými tóny jalovce. V chuti můžeme cítit jalovec, jemné tóny citrusů, anděliku a koriandr.
Tento gin byl nesmírně populární na začátku 20. století. Téměř dvě století žádná loď Royal Navy neopustila přístav bez lahve Plymouth Navy Strength. Dostatečně silný, aby vystřelil děla.
Cílem majitelů značky Brockmans bylo vytvořit gin, který by neměl obdoby. Vybrané rostlinné ingredience se mnoho hodin macerují v čistém destilátu, než se z nich uvolní esenciální oleje a aromata.
V Sikkim Fraise se k britskému ginu a červenému tibetskému čaji v základu přidávají květinové esence, jalovec, lesní jahody, brusinky, koriandr a hořká pomerančová kůra. Výsledný Sikkim Fraise má vůni lesních jahod a jeho chuť je příjemně ovocná a sladká.
Sikkim Privée London Dry Gin je exkluzivním ginem, od detailů po ochutnání. V Sikkim Ginu se používá základ britského ginu s červeným čajem z Tibetu a květinové esence. Obal je inspirován parfémovou nádobou z roku 1920.
Hanami je promyšlený, ručně vyráběný gin pouze z přírodních zdrojů. Proces jeho výroby se nijak neuspěchává, aby bylo dosaženo prvotřídní kvality a dokonalosti. Z obsažených botanicals stojí za zmínku výrazné aromatické esence třešňového květu a bylin.
Rutte Dry Gin je založen na původním receptu Simona Rutte z 19. století. Botanická rostlina je jalovec, koriandr, angelica, orris kořen, kassia, hořká pomerančová kůra a fenykl.
Gin Generous je jako dokonalá snová zahrada plná čerstvých esencí. Citrusy, růžové bobule, krvavé pomeranče, šedý pepř, bezinky a jalovec. Všechny složky jsou přírodní. Některé se v chuti ginu projevují díky maceraci, jiné díky destilaci.
Scapegrace Gin je destilován na Novém Zélandu, na úpatí novozélanských Jížních Alp. Používá se 13 bylin ( citrón, pomeranč, koriandr, kardamom, hřebíček, jalovec, muškátový oříšek,andělika, lékořice, kosatec, skořice, kasiová skořice a mandarinka tanžerina ) mnoho z nich je lokální. Výsledek je...
Brooklyn Gin byl vytvořen, aby přinesl svěží, živou chuť, která pozvedne váš oblíbený koktejl. Používají se čerstvé citrusy, ručně drcené plody jalovce a oldschoolové výrobní techniky pro nejčerstvější chuťový gin.
Elg No. 3 Navy Strength Gin má o 10% více alkoholu než Elg No.1 , taktéž v něm nalezneme více citrusových tónů.
Generous Organic BIO Gin je plný jalovce, citrusu, mandarinky, papriky a koriandru.
Zářivý růžový gin vyrobený podle originální receptury Beefeater London Dry s přidáním přírodní jahodové příchuti, která mu dodá ostrou a lahodnou jahodovou chuť.
Prémiový Španělský gin , k výrobě se používají byliny, které najdeme ve středozemní oblasti. Po boku tradičních bylin jako jalovec, horká pomerančová kůra, sevillská pomerančová kůra, citrónová kůra, kardamom a koriandr se používají ne tak typické arbequinské olivy, bazalka, rozmarýn a tymián.
Legendární námořník Knut Hansen je tváří tohoto ginu – poctivý chlapík, který se nenechal ničím a nikým zastavit na své cestě, dovolil si zamířit na místa, která vždy chtěl vidět, a zažil nespočet dobrodružství. Knut Hansen je synonymem regionality a jemně vyladěných nuancí okurek, bazalky a...