Nápoje, Strana 46
Stránka 46 z 120 -
2398 položek celkem
Santiago de Cuba je pojmenováno po stejnojmenném městě. Kolem města se rozprostírá zelené pohoří Sierra Maestra, zlaté slunce a Karibské moře. Tyto věci se nacházejí i v logu rumu. Na konci 19. století byly založeny velké kubánské palírny rumu. Právě v hlavním městě Kuby se tento rum vyrábí a stáčí.
Kouzelná kombinace těla cukrové třtiny vyjádřená sladkostí a duchem přítomným v jeho eau-de-vie zestárlým na délku. Představuje jedno z nejstarších a nejlépe střežených tajemství Masters of Rum of Santiago de Cuba.
Santero 10 Aniversario je dominikánský sladší rum vyroben k desátému výročí značky.
Santa Teresa Solera Rum 1796 se vyrábí z cukrové třtiny a zraje nejméně 15 let metodou solera v dubových sudech. Ve vůni převládá karamel, vanilka a kakao. Chuť je jemně nasládla a zanechává velmi příjemný, dlouhý závěr. Tento vysoce kvalitní rum si nejlépe vychutnáte samotný.
Naprosto výjimečný příběh značky Sailor Jerry, který je spojen s Normanem "Sailor Jerry" Colinsem: tatérskou legendou a otcem "old school tattoo art". Jedná se o multikulturní brand zaměřený na současnou generaci. Značka vstupuje také do světa módy, hudby a další umělecké tvorby.
Palírna Kikusui je jednou z nejstarších palíren rumu v Japonsku. Ryoma se vyrábí z místních surovin, z čisté japonské třtinové šťávy. Ryoma rum, vyrobený z čisté šťávy z cukrové třtiny, je vyráběn tradičními japonskými metodami. Atypický a svérázný rostlinný profil přinese do vaší sbírky nový horizont. Jeho kulatá a jemná textura překvapí všechny milovníky tradičních rumů.
V Lambayeque, oblasti na severu Peru, je rum klasického španělského typu vyráběn stále naprosto stejně jako v první polovině 20. století, kdy byla zdejší destilerie založená: melasa se získává ze zralé cukrové třtiny pěstované v neobyčejně úrodné půdě a klimatu, používají se klasické skotské destilační kolony, staření podobné metodě solera probíhá v sudech různých druhů.
Rum Nation Panama Black Rum 21yo se vyrábí z melasy z cukrové třtiny v destilační koloně a v Panamě zraje po dobu minimálně 21 let, a to v sudech ex-bourbonu, ex-sherry a ex-brandy. Blend obsahuje velký podíl ještě starších rumů, jenž dodávají komplexitu. Přesné složení blendu je výsledkem mnoha let tradice a experimentů. Jde o skvělý rum španělského typu s patrným vlivem sudů, ve kterých zrál.
Mimořádně svěží a lehký rum Panama 10 y.o. se vyrábí z nejsladší melasy na destilační koloně a zraje v sudech po bourbonu. Je lehký, ovocný a delikátní. Projevuje se nasládlost cukrové třtiny, ale nepřehlušuje tóny medu, sluncem sušených rozinek a mléčné čokolády s náznakem pomerančů a meruněk. Láhev je dodávána v dárkové krabici.