Vepřovka jak má být! Ta od Via Delicia obsahuje 99 % kvalitního masa. Pouze nemleté vepřové a soli tak akorát. Maso přirozeně pouští šťávu během sterilování, a proto nebyla do výrobku přidána žádná voda navíc. Neobsahuje ani lepek.
Tato chuťově výrazná paštika z naloženého jeleního masa a brusinek je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit.
Daněk byl považován za královskou lovnou zvěř chovanou v mnoha panských oborách. Nyní se vyskytuje celkem hojně i ve volných honitbách. Má vynikající, chuťově výrazné maso podobné jelenímu. V této paštice se dančí maso lahodně doplňuje s divokým kořením, bylinkami a lesními houbami. Doporučujeme...
Ano, čtete dobře. Smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu s příjemně pryskyřičnou vůní a chutí. Smrkové výhonky se tradičně používaly na přípravu sirupu a čaje, ve Via Delicia ovšem posunuli jejich využití dál. Džem je zvláště vhodný ke grilovaným masům.
Paštika z kachního masa a kachních jater, doplněná o jablíčka a restovanou cibulku.
Lahůdková záležitost - pečený králík, trošku vepřového masa, čerstvá zelenina, sůl a koření. Paštika neobsahuje lepek, konzervanty ani barviva. K přípravě bylo použito čerstvé králičí maso z českých chovů.
V hájenkách a na panstvích bylo srnčí maso během sezóny na jídelním stole relativně často. Pro svou chuť je ovšem velmi vyhledávané i dnes. Ve starých recepturách se často kombinovalo se sladkým vínem. Právě proto stvořila značka Via Delicia hrubě mletou paštiku s přídavkem portského vína, které...
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce.
Džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže v marmeládě nezůstávají žádné slupky ani zrníčka.
Paštika z divočáka a těch nejkvalitnějších surovin, provoněná divokým kořením a jalovcem. Dobře se roztírá.
Vychutnejte si poctivě připravované uzené vepřové maso. Neobsahuje žádné dusitanové soli a svou omamnou kouřovou vůni a chuť získalo díky uzení klasickým způsobem na bukovém dřevu.
Klasická úprava hovězího masa ozvláštněná chutí čerstvě drceného pepře. Vlivem speciálně navržené sterilizace je maso šťavnaté a příjemné aromatické chuti. Produkt neobsahuje lepek.
Ostružinový džem se vyrábí z celých plodů. Jeho přípravu zkracuje firma Via Delicia na minimum, aby se co nejvíce zachovala přírodní chuť plodů, i jejich cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou totiž mimo jiné známé pro svůj velký obsah antioxidantů.
Šípková marmeláda se tradičně používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na přípravu šípkové omáčky. Skvělá je také v kombinaci se sýry, především s čerstvým kozím sýrem.
Když byla úroda brusinek, vyráběla se z nich tradičně vynikající marmeláda granátové barvy a báječné sladkotrpké chuti. Stejná jako ta od Via Delicia. Brusinková marmeláda se hodí k mazání na chléb, ale rovněž výborně doplňuje zvěřinové paštiky.
Jablka se pečou v předehřáté troubě, až změknou a chytí tu správnou zkaramelizovanou vůni. Přidává se voňavé koření a hlavně máslový karamel připravovaný z cukru a čerstvého másla.
Játrová paštika v selském stylu – zabíjačková, hrubě mletá paštika z vepřových jater, do které se přidává pořádná porce cibulky restované na vepřovém sádle.
Kousky králíka a vepřového bůčku naložené ve voňavém koření a upečené dozlatova společně s cibulkou a s kořenovou zeleninou.
Borůvky na tento džem pochází z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečnou delikatesou, nejlepší na krajíc chleba s máslem. A co teprve, když se rozmíchá v domácím hustém jogurtu!
Červený rybíz byl pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů vždy nepostradatelným ovocem pro výrobu šťáv, marmelád a želé. Proto pár keříků nikdy nechybělo u žádné chalupy. Marmeláda z červeného rybízu je navíc snad tou nejlepší pro lepení vánočního cukroví.