Absint Žufánek následuje tradiční postupy výroby z 18. století, kdy se absinth rodil jako koncentrát chutí a vůní destilovaný z nejlepších bylin a před vlastní konzumací se ředil studenou vodou. Absinthe St. Antoine se vyrábí průtahovou destilací vybraných bylin, včetně pelyňku pravého a pelyňku pontského.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Legendární, tajuplný a hříšný nápoj bohémů, umělců a barových povalečů, připravený dle původního receptu a postupu. Absinthe St. Antoine se zrodil průtahovou destilací vybraných bylin, včetně pelyňku pravého (Artemisia absinthium) a pelyňku pontského (Artemisia pontica). S odkazem na motto výrobce “100% přírodní produkty“, připravili v Žufánku absint pouze z přírodních ingrediencí. Základ tvoří velejemný líh z lihovaru Kojetín, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují nejkvalitnější byliny. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu se přidá další díl bylin, které dodají absintu specifickou barvu a ještě více umocní již tak úžasnou vůni a chuť. V absintu Žufánek nejsou žádná sladidla, barviva ani umělá aromata, jedná se o kompletně přírodní produkt.
Absinth od Žufánků spadá do kategorie francouzského neboli pravého absinthu, který se destiluje a obvykle se již po staletí pije v kombinaci se studenou vodou (v poměru 1:3). Důsledkem je mléčné zakalení nápoje, takzvaný louche. Druhý typ absintu je východoevropskou variantou, která vznikla v České republice a kromě zelené se lze často setkat i s namodralou nebo červenou, chemicky upravenou barvou. Tento absint ale v žádném případě nepředstavuje původní podobu tohoto tradičního nápoje. Míchá se za studena pomocí lihu, aromat a extraktů, a svou barvu získává díky umělým barvivům (éčkům). Proto v žádném případě nechutná a nevoní tak, jako pravý absinth, který si můžete vychutnat od značky Žufánek.