Do kategorie rumů ze Střední Ameriky spadají všechny rumy vyrobené od Guatemaly po Panamu. Vybírat zde můžete z pestré škály exotických rumů. Mezi nejznámější středoamerické značky patří rumy Zacapa, Plantation, Botran, Malecon, Malteco či Ron de Jeremy.
Distilerie Mombacho je pojmenovaná po 1400 metrů vysokém vulkánu Mombacho, který se nachází v nikaragujské národní přírodní rezervaci.
Botran Reserva 15yo se destiluje z panenského medu pocházejícího z nejkvalitnější cukrové třtiny rostoucí v jižní Guatemale. Rum zraje 5 až 15 let unikátním systémem solera, který kombinuje nevypálené a vypálené sudy po americké whiskey, sudy po sherry a sudy, ve kterých bylo dříve uloženo...
Mimořádně svěží a lehký rum Panama 10 y.o. se vyrábí z nejsladší melasy na destilační koloně a zraje v sudech po bourbonu. Je lehký, ovocný a delikátní. Projevuje se nasládlost cukrové třtiny, ale nepřehlušuje tóny medu, sluncem sušených rozinek a mléčné čokolády s náznakem pomerančů a meruněk....
Osobitý rum z Panamy kombinuje sladké a ovocné tóny, dřevo a koření. Je komplexní, ale zároveň harmonický. Jeho chuť vychází z karamelu a vanilky. Závěr je velmi dlouhý a dřevitý. A jak už u těch nejlepších rumů bývá zvykem, jedná se o velmi limitovanou edici s omezeným počtem lahví.
Flor de Caña Anejo Clasico je lahodný pětiletý rum jantarové barvy s oranžovým odstínem. Vůně připomíná máslo, ořechy a jemný karamel. V hladké, středně plné chuti je patrná pomerančová kůra, hnědý cukr a pepř.
Malecon Seleccion Esplendida 1987 zraje minimálně 25 let v dubových sudech z amerického dubu. Rum mahagonové barvy a rafinované vůně. V chuťi je velice jemný, hebký a komplexní s dlouhým zakončením.
Ron de Jeremy Spiced v ochutnávkové miniatuře.
El Comandante Reserva Exclusiva je skvělým blendem panamských rumů. Rumové reservy zrají po dobu minimálně 7 až 18 let v sudech z bílého amerického dubu. Svou vyváženou chuť získává výsledný produkt díky zrání v tropickém klimatu s konstantními vysokými teplotami.
Rum Sérum Ancon 10Y je absolutní novinka ve světě rumů na českém trhu. Cukrová třtina pro rumy Sérum se pěstuje v údolí Pesé v provincii Herrera, v oblasti, která má optimální klimatické podmínky pro její pěstování.
Skvělý rumový elixír z vyhlášené rumérie Hacienda San Isidro. Elixír stojí na skvěle vyladěné směsi panamských rumů o stáří 7 až 12 let a podle tajné receptury se do něj přidávají macerované rozinky a vybrané byliny.
El Pasador de Oro Gran Reserva Rum dozrává v sudech po koňaku. Ve vůni můžeme cítít sušené datle, lékořici, muškátový oříšek a skořici. V chuti je cítit stopa pomerančové kůry, vanilky, hořké čokolády, lískových oříšků a tabáku.
El Pasador de Oro XO zraje 6-15 let v Karibiku, následně se přepravuje do regionu Charente ve Francii, kde se ještě nechává dozrát v sudech po koňaku. V chuti i vůni se prolínají sladké, ovocné a kořeněné tóny.
Rum Nation Panama Rum 18yo zrál 18 let v sudech po bourbonu. Jde o rum španělského typu, který je i přes své stáří lehký, aromatický a komplexní. Tropické ovoce, datle a čokoláda jsou v něm vyváženy vinnými tóny a náznakem pomerančové kůry.
Auténtivo Nativo je starý rum vyrobený z místní cukrové třtiny, která se pěstuje v sopečné půdě bohaté na nerosty v oblasti Herrera v Panamě.
Ron Zacapa Reserva Limitada 2014 je rum, který neunikl pozornosti téměř žádného fanouška této proslulé značky. Pokud si chcete dopřát jedinečný špičkový produkt z portfolia Zacapa, pak je tento rum tím pravým. Jedná se o směs 6-24letých rumů zrajících v pěti typech sudů.
Tato limitovaná edice vzniká destilací v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Rum zraje až dvacet let systémem solera. Nejstarší rumy dozrávají v sudech po portském a dodávají tak jedinečný charakter.
Ron Centenario Gran Legado je směsí nejlepších kostarických rumů, které trpělivě čekaly a zrály v dubových sudech po dobu 12 let. Jemná chuť karamelu a ořechů s tóny tropického ovoce a vůní dubového dřeva dělá z tohoto rumu skutečnou legendu.
Transcontinental Rum Line Panama je 6letý melasový rum španělského typu. Stejně jako všechny ostatní rumy z této kolekce, prošel i on dvojím typem zrání. Nejprve odpočíval prvních 5 let v sudech po bourbonu v tropickém klimatickém podnebí Panamy, poté ještě rok v mírném kontinentálním pásmu Evropy.
Název tohoto rumu byl inspirován modrou barvou, kterou si staří Mayové vyráběli z květů stejnojmenné rostliny. Indigově modrá je také symbolem Salvadoru a barvou Tlaloca, mayského boha deště. V srdci každé láhve Cihuatán Indigo leží kousek duše mayské bohyně nazývané Spící žena, která je současně...
Název "Cinabrio" byl inspirován červenou barvou, kterou si staří Mayové vyráběli ze stejnojmenného minerálu rostliny (Cinnabar). Červená byla také symbolem Kinich Ahau, mayského boha slunce. Ten energizoval údolí Cihuatán svým teplem a jeho symbolem byli dva kolibříci.