Každá oblast je velmi specifická díky svému podnebí, ve kterém roste třtina. Tato kategorie Vám ukáže v jakých oblastech se rum vyrábí. Možná Vás překvapí, že to není jen Karibik.
Dobře vyzrálý rum z Dominikánské republiky, vydaný jako součást Pumpkin Face. Byl destilován v roce 1980, zrál v dubových sudech 23 let a také strávil 10 let odpočinkem v nerezových kádích, než byl lahvován.
Tato limitovaná edice vzniká destilací v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Rum zraje až dvacet let systémem solera. Nejstarší rumy dozrávají v sudech po portském a dodávají tak jedinečný charakter.
Canero Summum 12 Solera Ron Dominicano Sauternes Cask Finish Rum 12yo je ultraprémiový rum z Dominikánské republiky. Zraje po dobu minimálně 12 let ve starých sudech po Bourbonu a následně ve vinných sudech Chateau d’Arches oblasti Sauternes ve Francii, což dodává rumu jemnost a krásně zakulacený...
Barevná kolekce Island Signature odkrývá svěží rumy osobitého charakteru, který vždy vychází z jedinečnosti jejich země původu. V případě Yellow Snake z Jamajky. Další rumy z této řady pochází z Mauricia (Turquoise Bay), Dominikánské republiky (Anacaona) a Guatemaly (Tierra Madre).
Ron Centenario Gran Legado je směsí nejlepších kostarických rumů, které trpělivě čekaly a zrály v dubových sudech po dobu 12 let. Jemná chuť karamelu a ořechů s tóny tropického ovoce a vůní dubového dřeva dělá z tohoto rumu skutečnou legendu.
Jedná se o luxusní rum, který zraje deset let pod karibským sluncem. Objevte jeho jasné, jemné tóny banánu, hrušek a melounu s karamelizovanou vanilkou a náznaky dubu.
Tato vybraná směs nejjemnějšího dominikánského rumu zraje až 21 let v dubových sudech metodou Solera. Tato směs zraje 12 až 16 měsíců v ex-oloroso sudu.
Austrian Empire Navy Rum Solera 21 yo je excelentní rum solera 21 let se vyznačuje svěží vůní, spíše sladší chuí ovoce.Dlouhé zrání se navzájem dokonale doplňují. Vyznačuje se v impozantní velmi tmavou mahagonovou barvou.
Toucan Vaniliane je prémiový agricole rum z francouzské Guyany.
Tento barbadoský rum dozrával ve dvou typech sudů. Nejprve se jeho chuť utvářela v barelech po bourbonu z USA, poté byl destilát uložen do španělských sudů po sherry Oloroso, které mu vtiskly ovocnější charakter.
První vydání nové experimentální série, kolumbijský melasový rum z nádherné La Hechicera s poněkud neobvyklým vyzráním. Serie Experimental No.1 odpočívala v amerických sudech z bílého dubu po většinu svého stárnutí, s dobou ukončení tří měsíců v sudech, které dříve obsahovaly víno Muscat.
Devatenáctiletý Presidente rum je sladký, temperamentní, dominikánský rum. Zraje v sudech po bourbonu, systémem solera. Několik posledních měsíců rum dozrává v sudech po španělském cherry.
Ultraprémiový rum z Dominikánské republiky. Zraje minimálně 12 let ve starých sudech po Bourbonu a následně ve vinných sudech po Sherry, což dodává rumu jemnost a krásně zakulacený nádech sladkosti s krásným odkazem na ušlechtilé hroznové víno.
Jedná se o limitovanou edici, bylo vyrobeno pouhých 3000 lahví. Obsah láhve je o minimálním věku deseti let, které zrály v dubových ex-bourbon sudech.
Transcontinental Rum Line Panama je 6letý melasový rum španělského typu. Stejně jako všechny ostatní rumy z této kolekce, prošel i on dvojím typem zrání. Nejprve odpočíval prvních 5 let v sudech po bourbonu v tropickém klimatickém podnebí Panamy, poté ještě rok v mírném kontinentálním pásmu Evropy.
Papa's Pilar je inspirovaný slavným spisovatelem, Ernestem Hemingwayem, který brázdil karibské vody na své milované jachtě Pilar.
Papa's Pilar je inspirovaný slavným spisovatelem, Ernestem Hemingwayem, který brázdil karibské vody na své milované jachtě Pilar. Papa's Pilar 24 Solera Dark Rum zrál ve třech typech sudů ( po bourbonu, po portském víně a sherry).
Ron Esclavo XO je prémiový rum vyrobený z melasy cukrové třtiny, která zraje v tropickém klimatu Dominikánské republiky. Po dobu dvanácti až patnácti let odpočívá v sudech z amerického i francouzského dubu.
The Equiano je prvním afro-karibským rumem na světě. Míchá se a plní v proslulé barbadoské palírně Foursquare. Jeho chuť je příjemně sladká, s tóny pomerančů, karamelu, máslových sušenek a rozinek.
Název tohoto rumu byl inspirován modrou barvou, kterou si staří Mayové vyráběli z květů stejnojmenné rostliny. Indigově modrá je také symbolem Salvadoru a barvou Tlaloca, mayského boha deště. V srdci každé láhve Cihuatán Indigo leží kousek duše mayské bohyně nazývané Spící žena, která je současně...