Hledáte unikátní dárek k výročí, narozeninám, nebo na svatbu? Tato kategorie Vám pomůže vybrat z toho nejlepšího, co máme ověřeno našimi zákazníky. Všechny rumy v této kategorii zrály po určitý čas v sudech. Vyberte si svůj oblíbený ročník nebo oblíbené stáří rumu.
Poznejte sílu charismatického silného rumu s 54% obsahem alkoholu. Jeho intenzita vychází především s výrazných čokoládových tónů, které dodávají tomuto 12letému panamskému rumu jeho příjemnou hřejivost.
The Demon's Share 12yo zraje ve znovu vypálených sudech (o objemu 220 l) z amerického dubu. Rum se vyznačuje intenzivní vůní sušeného ovoce a karamelizovaných jablek a hrušek, hořké pomerančové kůry a kakaa. V chuti je cítit lékořice, skořice, vanilka, kakao, citrusy a opálené dřevo.
Název The Demon's Share vznikl jako protiklad k pojmu andělská daň, což je množství alkoholu, které se při zrání destilátů v sudech vypaří. A pokud si andělé berou svůj podíl z rumu, vezmou si s sebou i démony.
Je výsledkem mnoha experimentů a představuje novou úroveň rumů této značky. Jde o blend rumů od několika výrobců, který prochází zráním ve třech typech sudů. Nejprve 1 rok ve znovu použitých sudech po jihoafrickém portském víně, poté 3 roky v sudech z amerického dubu a následně ještě 4 roky v...
House of Angostura vyrábí rumy britského typu, jejichž plná sušší chuť je oblíbená pocelém světě. Historie značky započala již v roce 1824, kdy byly poprvé vyrobeny aromatické bitters slavného jména. Angostura 1824 je blendem rumů, z nichž nejmladší zrál dlouhých dvanáct let.
Vyrobeno ze směsi rumů z Jamajky pocházejících ze dvou lihovarů Clarendon & Worthy Park. Compagnie des Indes Jamaica 5yo zraje v ex- bourbonových sudech po dobu minimálně pěti let.
Angostura Carribean Reserva White Rum 3 roky 1L je blend bílých rumů až 3 roky starých. Dvakrát filtrovaný přes uhlíkové filtry pro zajištění čistoty a průzračnosti. Mimořádně lehký, ale s výraznou sušší chutí, ve které se projevují tóny tropického ovoce, banánu, zakončení s pepřem a karamelem.
Angostura Carribean Reserva White Rum 3 roky 1L je blend bílých rumů až 3 roky starých. Dvakrát filtrovaný přes uhlíkové filtry pro zajištění čistoty a průzračnosti. Mimořádně lehký, ale s výraznou sušší chutí, ve které se projevují tóny tropického ovoce, banánu, zakončení s pepřem a karamelem.
Canero Centenario Reserva Rum 15yo ze Střední Ameriky, konkrétně z Nikaraguy, zral alespoň 15 let v dubových sudech.
Canero Gran Reserva 8 let je rum ze Střední Ameriky, přesněji z Nikaraguy a je produkován z palírny Canero. Již dlouhou dobu střední America dobře známá pro své vynikající umění rumu, ale Canero Gran Reserva nabízí velmi speciální rum ve své třídě.
Cubaney Gran Reserva Magnifico 12 let je z nejlepší cukrové třtiny a odpočíval celých 12 let ve vybraných dubových sudech. Příprava se provádí podle tradiční kubánské metody. Je velice jemný a suchý.
Řada Damoiseau rhum agricole se vyrábí na Guadeloupe a zrají v sudech po bourbonu.
Rumy značky Flor de Caña jsou považovány za jedny z nejlepších rumů zemí Latinské Ameriky, jak o tom svědčí i řada mezinárodních ocenění.Flor de Caña Centenario 12 Aňos je diamant mezi světovými rumy.
Tento impozantní rum společnosti Ron Macollo je založena v regionu Jalisco, který je známý především pro tequily v Mexiku. Velmi elegantní lahev ukazuje Rumu Macollo Black 12 let jeho osobitost, která se objevuje také v jantarové barvě.
Věda a technologie jsou faktory, které byly zkombinovány, aby vznikl tento vynikající rum. Byl vyprodukován v Panamské republice v 17. století, podle receptury, kterou přinesl z Kuby sr. Malecon, vedoucí mistr rodinných sklepů.
Mombacho 8 Y.O. je destilovaný rum, vyrobený z cukrové třtiny pěstované na vulkanickém podloží. Zrál intenzivně v sudech z bílých amerických dubů, které mají obsah pouze 200 litrů. Je čistý a svěží. V chuti najdeme stopy medu, kakaa a tabáku.
Nikaragua je malá země na středoamerickém území, je to most mezi Severní a Jižní Amerikou. Navzdory své malé velikosti, je domovem mnoha rumů, z nichž mnohé získaly mezinárodní uznání.
Lihovar Savanna se nachází na úpatí sopky Piton de la Fournais, na břehu Indického oceánu. Rum se zde vyrábí ze šťávy z cukrové třtiny a melasy již od 19. století.
Směs rumů z Guadeloupe, která strávila minimálně 10 let ve 190 litrových dubových sudech.
Melasový rum ze Salvadoru zraje v sudech ex bourbon z amerického bílého dubu.