V kategorii miniatur sdružujeme naši kompletní nabídku produktů, které mají objem menší než 0,2L. Naleznete zde nejen rumové a whiskové miniatury, ale i miniatury od ostatních druhů alkoholu. Miniatury jsou velmi oblíbené mezi sběrateli a často slouží jako testovací ochutnávka před koupí větší lahve.
Dárkové balení Tatranských čajů.
Dárková kazeta rumů značky Dos Maderas.
Speciální edice degustačních miniatur značky Centenario.
12letá Aberfeldy je čistá ovocná whisky s nádechem medu a koření, s intenzivně sladovým charakterem. Pochází ze skotské Vysočiny, kde vznikají destiláty s unikátní a osobitou chutí i vůní.
Řada Diplomático Distillery Collection představuje rumy vyrobené na různých destilačních zařízeních, kterými společnosti Destilerias Unidas S.A. disponuje. Milovníci prvotřídních destilátů si tak mohou vychutnat čisté esence rumů Diplomático, a postupně odhalovat zajímavé chuťové profily těchto...
Obsahuje stejné destiláty jako HENDRICK'S GIN, nicméně obsahuje navíc chinin, pelyněk a blue lotus blossom.
Základ pro výrobu ginu je rýžový líh, stejně jako lokální botaniky - yuzu, dřevěné lupínky hinoki, bambusové listy, zelené sans, zda Gyokuro zelený čaj.
Diplomático Distillery Collection No. 3 Pot Still Rum je třetí ve sbírce Diplomático's Distillery. Je těžký, komplexní rum, který zrál v sudech z bílého dubového dřeva.
Označení PX vám prozradí, že whisky zrála v sudech po vínu Pedro Ximénez. Whisky je charakterizována nasládlou vůni rozinek, lékořice a dubu s decentním nádechem rašelinového kouře. V ústech je whisky rašelinová a dubová s příchutí sherry. Později rašelina i kouř pomalu ustupují a jsou nahrazeny...
Třpytivý gin, ideální do koktejlů, vás okouzlí. Vřes a lékořice se snoubí v tomto fascinujícím ginu inspirovaném faunou na místních kopcích, které jsou kolem palírny.
Převážná část rumů použitá pro blend Doorly's Fine Old Barbados Rum 14yo dozrávala v sudech po bourbonu, některé ovšem i v sudech po Madeiře, díky čemuž má Doorly's charakteristický sladký nádech. Vychutnejte si další ze skvělých, nedoslazovaných rumů barbadoské palírny Foursquare.
Tato limitovaná edice vzniká destilací v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Rum zraje až dvacet let systémem solera. Nejstarší rumy dozrávají v sudech po portském a dodávají tak jedinečný charakter.
Tato limitovaná edice je destilovaná a vyzrálá v tropickém podnebí Svaté Lucie, pod dohledem Master Blender Evanius Harris.
Osobitý rum z Panamy kombinuje sladké a ovocné tóny, dřevo a koření. Je komplexní, ale zároveň harmonický. Jeho chuť vychází z karamelu a vanilky. Závěr je velmi dlouhý a dřevitý. A jak už u těch nejlepších rumů bývá zvykem, jedná se o velmi limitovanou edici s omezeným počtem lahví.
Tento relativně mladý melasový rum byl destilovaný v roce 2012 v palírně Worthy Park na Jamajce. Po destilaci se nechal zrát po dobu 4 let v tropickém karibském podnebí, následně ještě rok dozrával v dubových sudech v Evropě.
Série rumů zrajících v sudech z amerického dubu, portského nebo sherry. Limitovaná edice zrající pod dohledem Hernana Parry, která svědčí o odhodlání a tvrdé práci při vytváření a zachycování jedinečných chuťových profilů. Bylo nalahvováno 321 kusů.
Clairin Communal je výjimečným blendem clairinů od výrobců Sajous, Vaval, Casimir a Le Rocher. Každý z nich dodává vlastní charakter a přispívají k bohaté paletě chutí, která je velmi jemná a ovocná.
V současnosti je Privateer Rum Distillery považován za symbol vysoce kvalitního rumu ze Spojených států, který pomáhá redefinovat určitý styl rumu, který je typický pro oblast Nové Anglie.
Rumy Privateer zrají v sudech z amerického bílého dubu o kapacitě cca 200 litrů. Tyto sudy jsou z celkových sedmi stupňů klasifikovaných americkou Independent Stave Company vypáleny na úroveň známou jako char#3, kdy sud podléhá vypalování po dobu 35 sekund.
Ovocné speciality Baron Hildprandt jsou vyrobeny z kvalitního ovoce z jižních Čech. Vyrábí se v historické palírně v Blatné pod dohledem mistra destilatéra Václava Šitnera. Vznikají kombinací 3x destilovaného rok stařeného destilátu, lihu, vody a extraktu ze sušeného ovoce. Výsledný blend se...