Italský bylinný likér Ramazzotti poprvé vyrobil milánský lékárník Ausano Ramazzotti v roce 1815. Na jeho chuti rozhodně nešetřil. Charakteristické aroma a jemnou komplexní chuť Ramazzotti tvoří hned 33 bylin a koření, kterým dominují sladké a hořké pomeranče. V roce 1985 převzala rodinný podnik společnost Pernod–Ricard a i dnes se likér vyrábí a lahvuje v Miláně podle původní receptury. V Itálii patří Ramazzotti k nejoblíbenějším. Je výborný sám o sobě jako aperitiv, ale skvěle se hodí i do koktejlů a long drinků.
Ramazzotti Rosato je italský, hořko-sladký bylinný likér, který se vyrábí ze směsi tradičního koření, bylinek, pomerančové kůry a ibišku. Ramazzotti Rosato již na první pohled uchvátí svým světle růžovým odstínem, po přičichnutí také čerstvou ovocnou vůní.