Mauricijská značka rumu Green Island pochází z rodinného podniku, který v roce 1956 založil Dom Alzemiro Agostinho Coelho. Rumy Green Island se začaly produkovat o pět let později. Dodnes se vyrábí podle tajné rodinné receptury. V jejich nabídce najdete jak bílý rum, tak skvělý kořeněný Green Island Spiced rum, který vzdává hold ostrovu Mauricius, jež byl od nepaměti součástí známé obchodní stezky s kořením. Rumy Green Island jsou skvělé k samotnému popíjení, i jako přísada do nejrůznějších koktejlů a drinků, kterým propůjčí autentický tropický nádech.
Green Island Superior Light se na trhu prodává již od roku 1960. Vyrábí se z melasy a při kontinuální destilaci prochází hned čtyřmi sloupci. Výsledný produkt je směsí 3-5 let starých rumů.
Základ pro výrobu tohoto rumu tvoří originální Green Island Superior Light, který se následně obohacuje aromatickým kořením: vanilkou, skořicí, hřebíčkem a zázvorem. Má velmi vyváženou chuť, která se dalece liší od typických průmyslově vyráběných "spiced" rumů.