Když se řekne země rumu, pravděpodobně si Peru jako první nevybavíte. Jeho blízkost ostatním rumu zaslíbeným jihoamerickým zemím k tomu však přímo vybízí. V Peru panují velmi příznivé podmínky pro pěstování cukrové třtiny a vzniká zde výjimečný rum s názvem Cartavio. Historie palírny Cartavio sahá a do roku 1782, kdy Dominik Cartavio koupil zdejší pozemek, kde navázal na staletou tradici v pěstování cukrové třtiny. V rámci organizačních a vládních změn na území Peru měnila následně palírna ve své historii různé majitele. V roce 1968 byla znárodněna, v polovině 90. let 20. století v rámci privatizace zase navrácena původní společnosti.
Chcete se dozvědět ještě více? O Cartavio rumech jsme na našem blogu napsali i článek, který je k dispozici zde.
Cartavio XO Rum 18yo je prémiový rum, jehož doba zrání se pohybuje mezi 10 až 30 lety, s průměrem právě 18 let. Pro zrání se používá kombinace amerických, francouzských a slovinských dubů, které rumu Cartavio dodávají jeho jedinečnou vůni a chuť.
Rum vyrobený z více než 9 různých směsí vybraných "Master Blenders". Bezpochyby předčí vaše očekávání.
12letý Cartavio 1929 Antiguo de Solera je skvělý rum z Peru. Melasa a cukrová třtina, ze které se pálí, ovšem pochází z Jamajky a Kuby. Zraje 12 let v dubových sudech po bourbonu. Vůně rumu je karamelová, s tóny pečeného banánu. V chuti ucítíte pečené oříšky, hnědé koření a kokosové mléko.
12letý Cartavio 1929 Antiguo de Solera je rodák z Peru. Melasa a cukrová třtina, ze které se pálí, ovšem pochází z Jamajky a Kuby. Zraje 12 let v dubových sudech po bourbonu. V jeho chuti jsou cítit pražené oříšky, hnědé koření a kokosové mléko.
Cartavio XO je prémiový rum, jehož doba zrání se obvykle pohybuje mezi 10 a 30 lety, kdy průměr je právě 18 let. Pro zrání se unikátně používá kombinace amerických, francouzských a slovinských dubů.