Rum je alkoholický nápoj sladší chuti destilovaný ze šťávy cukrové třtiny nebo melasy. Ve francouzsky mluvících zemích mu říkají "Rhum", ve španělsky mluvících zase "Ron". Výroba rumu se zpravidla soustředí do oblastí, kde jsou vhodné podmínky pro pěstování cukrové třtiny. Za pomyslné centrum výroby rumů lze považovat Karibik, zejména pak ostrovy Kuba, Jamajka a Martinik. V každé destinaci, kde se rum vyrábí, mu místní přidávají trochu svého unikátního know-how, a i proto se dnes můžeme těšit z mimořádně široké nabídky rumů z nichž každý má svou unikátní chuť a unikátní příběh.
Michler's Old Bert Winter Spiced je založená na 100% jamajského Pot Still rumu. Pro výrobu byly použity zimní přírodní maceráty z perské limety, pomerančové kůry, zázvoru, kardamonu, vanilky a chilli.
Směs rumů zrající až 12 let. Tato limitovaná edice prošla dodatečným zráním po dobu devíti měsíců v sudech po koňaku. Výsledkem je suchý, ovocný a vyvážený rum.
Dárkové balení miniatur značky Depaz.
Vzniká smícháním prémiového rumu Dos Maderas 5+5 PX s desetiletými rumy z Barbadosu a Guyany. Díky tomu se nejprve na patře rozvine suchá chuť 10tiletého karibského rumu, která pozvolna přechází v jemné sladké tóny po sherry Pedro Ximénez.
Dárková kazeta rumů značky Dos Maderas.
Sbírka Heavenly Cask Collection, kterou iniciovala Ron Zacapa Master Blender Lorena Vásquez, pokračuje. Následník La Doma je Ron Zacapa El Alma duše sudu. Základem byla směs 6 až 24 let po procesu Solera ve dvou typech ex-bourbonových sudů – jeden speciálně vypálený – a dále rumy zrající v...
Limitovaná edice, která vznikla pro oslavu deseti let značky na trhu. Každá láhev je ručně číslována.
Limitovaná edice. Tato edice byla vydestilována v roce 2007 a do láhví se stáčela v říjnu 2021. Celkem vzniklo 1776 láhví.
Destilováno v roce 2008. Lahvování proběhlo v srpnu 2021. Nalahvováno bylo pouhých 849 lahví.
Limitovaná edice, která byla vydestilována v roce 2008 a do láhví se stáčela v říjnu 2021. Celkem vzniklo 1184 láhví.
Přírodně aromatizovaný ananasový rum, který vzniká z rumu Plantation Original Dark, v němž se nechávají po dobu 3 měsíců macerovat šťavnaté a zralé ananasy odrůdy Queen Victoria. Následně zraje v sudu po rešelinové Teeling Single Malt irské whiskey.
Maison Isautier, přední výrobce rumu na ostrově Réunion, již po sedm generací zpracovává vysoce kvalitní rumy zcela v souladu s tradičními postupy ostrova. Cukrová třtina roste na úrodné ostrovní půdě zahrnuté sopečným popelem, který půdě poskytuje množství vysoce výživných minerálů.
Cukrová třtina roste na úrodné ostrovní půdě zahrnuté sopečným popelem, který půdě poskytuje množství vysoce výživných minerálů. Neobyčejný charakter místní krajiny se odráží ve stylu rumů Isautier, které jsou svěží, ovocné a s jemnou dřevitou chutí a tóny mořské vodní tříště.Identita Maison...
Cukrová třtina roste na úrodné ostrovní půdě zahrnuté sopečným popelem, který půdě poskytuje množství vysoce výživných minerálů. Neobyčejný charakter místní krajiny se odráží ve stylu rumů Isautier, které jsou svěží, ovocné a s jemnou dřevitou chutí a tóny mořské vodní tříště.Identita Maison...
Boukman Botanical Rhum je odvozen od dvou nejlepších haitských rhum terroirů, bohatých třtinových polí Croix des Bouquets na jihu a severních třtinových polí kolem Cap Haïtien, dějiště vzpoury Dutty Boukmana. Výsledkem je suchý, intenzivní a komplexní duch s elegantním povrchem.
Jedná se o limitovanou edici v počtu 1.988 kusů. Tento Single Estate rum je 100% přírodní , bez filtrace, bez přidaného cukru a barviv.
Jedná se o limitovanou edici v počtu 1.992 kusů. Tento Single Estate rum je 100% přírodní , bez filtrace, bez přidaného cukru a barviv.
Jedná se o limitovanou edici v počtu 1.989 kusů. Tento Single Estate rum je 100% přírodní , bez filtrace, bez přidaného cukru a barviv.
Appleton Estate 21 let je bohatou směsí těch nejlepších stařených rumů, které jsou pečlivě vybírány podle jejich jedinečného charakteru a chuti. Každý z nich zrál 21 let. Výsledný rum Appleton Estate je neuvěřitelně hladký, plný květu vanilky a pomerančové kůry.
Rum byl destilován v destilační koloně a poté byl uložen na tři roky do vypálených sudů z amerického dubu. Později je infuzován pomerančovou kůrou, hřebíčkem a vanilkovým luskem.