Gin je většinou čirá nestařená obilná tekutina s výraznou jalovcovou chutí. Bývá považován za originální anglickou pálenku, přestože má svůj původ v Nizozemsku. Kromě jalovce získává gin svou typickou příchuť přídavkem dalších druhů bylinek a koření, tzv. "botanicals". Kvalitní gin běžně obsahuje šest až patnáct druhů koření a bylin. Kromě jalovce se jedná o citrusové kůry, koriandr, lékořici, anýz, anděliku, skořici, zázvor, mandle aj. Rozděluje se do 3 kategorií London Dry gin, Plymouth gin a Old Tom Gin.
Krásný malý suchý gin vyrobený v Holandsku. Je pojmenován po botanistovi 18. století. Sir Hans Sloane, o kterém se dnes uvádí, že objevil mnoho rostlin používaných do ginů.
Zephyr Black Gin je mystický britský gin v podlouhlé lahvi s hlavním logem v podobě písmena "Z", které nápadně připomíná poznávací znamení španělského šermíře Zorra.
Biercee Thesis & Antithesis Belgium Gin 0,7L je vyroben převážně z regionálních bylin, květů, koření, kořenů a ovoce. Ve vůni Biercee Gin přesvědčuje povzbuzujícím svěžím citrusovým ovocem, doprovázená jemně květnatými tóny. Chuť nabízí vítaný kontrast a neměla by být podceňována. Plná síla...
Giny Broker's se vyrábí kotlíkovou destilací v 200 let staré anglické palírně. Jsou čtyřikrát destilované a jejich základem je anglická pšenice, kterou doplňuje například jalovec, koriandr, skořice, kůra skořicovníku, orris, kořen anděliky lékařské, muškátový oříšek, lékořice a další.
Nouaison Gin dokonale propojuje vytříbenost francouzských hroznů s výrazným charakterem rostlinných přísad. Představuje jedinečný chuťový profil vytvořený Mistrem Destilatérem. Se stává z palety 14 exkluzivních rostlinných přísad, včetně několika, které se postarají o jedinečný kořeněný profil.
Rutte Dry Gin je založen na původním receptu Simona Rutte z 19. století. Botanická rostlina je jalovec, koriandr, angelica, orris kořen, kassia, hořká pomerančová kůra a fenykl.
Gin Sul Dry Gin 0,5L je vyráběný v malé destilérce v přístavním městečku Hamburk, ale svoje kořeny má v Portugalsku, odkud také pochází mnoho jeho ingrediencí.
Původní recepturu Tranquebar Colonial Gin vytvořil dánský zakladatel společnosti Jan de Willum v roce 1616. Mistr Michael Schultz destiluje Tranquebar Gin v malých dávkách, každá láhev je označena číslem láhve a rokem ročníku.
Elephant Strength Gin je založen na ginu Elephant London Dry, ale s 57 % alkoholu jde o jeho silnější a mohutnější verzi. Aromata a vůně jedinečné směsi bylin jsou v této edici zesíleny, zároveň si ale zachovává jemný a vyvážený charakter, pro který je oceňovaný gin Elephant London Dry.
Alkkemist Gin se vyrábí z Korngeist, který je třikrát destilovaný. Destilace probíhá pouze za úplňku, což je 12x do roka. Zvláštností tohoto prémiového ginu je, že hlavní složkou není jalovec, ale muškátový oříšek. Rostlinné výtažky: Muškátové hrozny, meduňka, heřmánek, šalvěj, okvětní lístky...
Big Gino The Extra Quality Italian Dry je italský suchý gin, vyráběný z tradičních botanicals s přídavkem bobule pomelo a koření. Jedná se o hladký a svěží gin, ideální pro exotické koktejly.
Vysoce kvalitní, řemeslně vyráběný gin se 45% alkoholu. Inspirován pionýrským duchem objevitelů z devatenáctého století a jejich botanickými objevy se Elephant Gin vyrábí pro dobrodruhy.
Himalájský jalovec tvoří silný základ chuti a vůně tohoto ginu, okolo kterého krásně balancují ostatní obsažené botanicals. Do Himalájí se tyto další přísady vozí ze všech koutů Indie, což dodává ginu HAPUSA širokou paletu chutí a vůní.
Malfy Gin, inspirovaný italským "Dolce Vita" z pobřeží Amalfi, vyrábí rodina Vergnano v italském Moncalieri. Pravý ital s citrusovými plody v srdci a aromatickým, pikantním charakterem.
Tento bavorský prémiový suchý gin nachází inspiraci v lásce k přírodě. V horách Národního parku Berchtesgaden se nacházejí nejtradičnější horské lihovary v Bavorsku. Tam se v nadmořské výšce 1 200 m destiluje Whobertus Dry Gin. Tradice vyžaduje, aby se ručně kovaný destilační přístroj stále pálil...
Staré rakouské techniky destilace ovoce se používají k výrobě malinové pálenky zvané Himbeergeist. Zde se spojily oba světy ginu a ovoce a vzniklo něco nového, Dry Pink Gin. Ideální letní kombinace - ledově studená, osvěžující a ovocná.
Pozoruhodný gin, který je jednoduchý i složitý zároveň. Vůněmi a chutěmi připomínajícími zemitost čerstvě obdělávaného pole, babiččinu aromatickou bylinkovou zahrádku, květinové louky a osvěžující vůni borových lesů. Gin s nezapomenutelnou chutí a aromatickým výběrem, jehož výjimečná pitelnost je...
Nové, kreativní vyjádření Bombay ochuceného ginu s výraznou a bohatou barvou a chutí ze 100% přírodního ovocného nálevu bez přidaného cukru.
Magellan Blue Gin se vyrábí v malé destilerii ve Francii ve městě Angeac. Pojmenovaný je po slavném mořeplavci, který objevil mnoho koření, které se používá při výrobě, hlavně hřebíček.
Z malé vesničky Tarbert se podařilo vytvořit jemný, osvěžující, zároveň ale komplexní gin, ve kterém se kromě tradičních surovin objevuje také příjemná chuť mořské řasy čepelatky cukrové.